ВАРШАВА, Полша (AP) — Външният министър на Косово каза в

...
ВАРШАВА, Полша (AP) — Външният министър на Косово каза в
Коментари Харесай

Косово подкрепя Украйна, въпреки че Киев не е признал нейната независимост, каза външният министър

ВАРШАВА, Полша (AP) — Външният министър на Косово сподели в сряда, че нейната страна е уверена, че Русия би трябвало да загуби войната в Украйна, с цел да не се попречва спорът се популяризира по-нататък в Европа. Тя сподели, че поддръжката на нейната млада нация за Украйна е безусловна, макар че Киев не е признал независимостта на Косово.

Доника Гервала-Шварц, която е по едно и също време министър на външните работи и вицепремиер, сподели, че нейната дребна балканска нация, която заявява своята независимостта от Сърбия през 2008 година, непрекъснато се припомня за нападателните планове както на Сърбия, по този начин и на нейния съдружник Русия.

„ Украйна не е признала Република Косово като страна, само че ние в действителност имаме вяра, че знаем тъкмо през какво минава Украйна “, сподели тя в изявление за Асошиейтед прес.

„ И ние знаем, че има единствено едно решение, освен за Украйна, само че и за Европа “, сподели тя. „ Може единствено Русия да загуби войната и Украйна да завоюва тази война. В противоположен случай Европа би трябвало да се...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР