ВАРШАВА, Полша (AP) — Външният министър на Естония каза в

...
ВАРШАВА, Полша (AP) — Външният министър на Естония каза в
Коментари Харесай

Външният министър на Естония казва, че балтийските страни имат 3 или 4 години, за да се подготвят за руския „тест“ на НАТО

ВАРШАВА, Полша (AP) — Външният министър на Естония сподели в сряда, че НАТО разполага с към три или четири години, с цел да укрепи защитата си до момента в който съветският президент Владимир Путин ускорява „ военната машина “ на страната си.

Маргус Цахна сподели на конференция по време на посещаване в столицата на Полша, че Естония не гледа на Русия като на непосредствена опасност за нея и другите балтийски страни, Литва и Латвия, тъй като Москва е заета с пълномащабното си навлизане в Украйна.

„ Но би трябвало да разберем, че съветската военна машина е стартирала в цялостния си мащаб, опциите за произвеждане и манталитетът също, тъй като в този момент Путин управлява всичко “, сподели той дружно със своя хазаин, полския външен министър Радек Сикорски.

Цахна сподели, че държавното управление на Естония пресмята, че може да отнеме „ три до четири години “ на Русия да приготви „ тест за НАТО “.

Естония, Литва и Латвия се считат за измежду най-вероятните цели, в случай че Русия един ден реши да рискува да нападна военния...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР