Варшава няма да участва в срещата на Вишеградската четворка в

...
Варшава няма да участва в срещата на Вишеградската четворка в
Коментари Харесай

Полша бойкотира срещата на Вишеградската четворка

Варшава няма да взе участие в срещата на Вишеградската четворка в Израел поради спор с еврейската страна за ролята на Полша във Втората международна война, съобщи полският министър-председател Матеуш Моравецки, представен от ДПА.

Моравецки заяви, че Варшава няма да изпрати делегация на форума в Ерусалим, откакто израелският външен министър Израел Кац сподели, че поляци " са сътрудничили " с нацистите и " са закърмени с антисемитизъм ", съобщи Асошиейтед прес. Моравецки беше заплашил да изтегли полската делегация от присъединяване във форума, в случай че израелското държавно управление не осъди казаното за Холокоста от новия краткотраен външен министър Кац. А още през вчерашния ден полският министър председател сподели, че няма да замине за Израел, е ще изпрати външния министър. Причината бе изявление на Нетаняху предходната седмица за полското съдействие с нацистите.

Срещата на страните от Вишеградската група е анулирана, след отхвърли на Полша да взе участие, съобщи чешкият министър председател Андрей Бабиш, представен от чешката организация ЧТК и Ройтерс.

Бабиш сподели, че вместо това ще има двустранни срещи , а срещата на върха може да бъде планувана за втората половина на годината, показва ЧТК.

Премиерите на страните от Вишеградската четворка трябваше да вземат участие в двудневна среща в Израел, само че полският министър-председател Матеуш Моравецки разгласи, че Варшава няма да взе участие поради спор с еврейската страна за ролята на Полша във Втората международна война.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР