“Върнете Юсеф! Той иска да работи и живее в България,

...
“Върнете Юсеф! Той иска да работи и живее в България,
Коментари Харесай

В Сливен призоваха за свободата на кинезитерапевта Юсеф Алтабиб

“Върнете Юсеф! Той желае да работи и живее в България, а не да се укрива! “, под това мото и през днешния ден се сплотиха майките на деца с потребност от характерна грижа, пациенти, сътрудници и фамилията на кинезитерапевта Юсеф Алтабиб, който е арестуван наложително и към този момент четири месеца се намира в Центъра за бежанци в Любимец.

Протестиращите се събраха пред постройката на Административния съдв Сливен, с цел да изразят гражданската и майчинската си позиция в днешния ден, когато е делото на Юсеф във Върховния административен съд в София. Дело, обвързвано с настояването да бъде освободен от бежанския център.

" Надяваме се да бъде освободен. Обичаме го ”, с болежка от претърпяното през последните четири месеци, сподели пред Дарик 18-годишният наследник на либиеца.

Майките, сътрудниците, пациентите и фамилията му имат вяра в неговата непорочност и оповестиха, че неналичието му няма по какъв начин да бъде запълнена.

Медицинска сестра в МБАЛ " Д-р Иван Селимински “ Карамфилка Петрова още веднъж изрази гражданската си позиция, че Юсефе незаслужено упрекнат и дружно с сътрудниците си,настояват да остане в страната и града, където е оказал помощ на доста пациенти, които имат потребност от неговата поддръжка и лекуване.

Юсеф Алтабиб живее и работи в България от 23 год. Доказал се е като отличен професионален кинезитерапевт и експерт по китайска акупунктура. Съзнателно е избрал България и Сливен за собствен дом. Създал е семейство и има наследник на 18 години.

На 10 февруари тази година е арестуван от службите по миграция и отведен принудително от работното си място. Със заповед отДАНС на Юсеф Алтабиб е наложена насилствена административна мярка " експулсиране “, поради догатки, че е контактувал със забъркан с терористични организации.

Чуйте:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР