Варненци ще излязат на протест срещу управата на града тази

...
Варненци ще излязат на протест срещу управата на града тази
Коментари Харесай

Варна протестира срещу местната управа

Варненци ще излязат на митинг против управата на града тази сряда, 13 декември. Демонстрацията е оповестена с начален старт от 18 часа и ще бъде в в отбрана на Пирин и срещу работата и отношението на Общински съвет Варна.

В апела си за митинг, варненци пишат:

"През 2012 година всички ние осуетихме проектите им да застроят напълно Морската градина на Варна. През 2013 година дружно изгонихме един самозабравил се кмет. Явно управниците на Варна са не запомнили това и са тръгнали да я карат напълно през пръсти. Трябва още веднъж да им покажем, че ние сме тук и ги следим поради:

- Запазване на достоверността на Фестивалния и конгресен център (ФК) и останалите знакови здания, монументи на културата, паркове, градинки и публични пространства на Варна.

- Продължаващото заличаване на зелената система на Варна (неглижирането на Приморски парк, всеобщата сеч на дървета по варненските улици, застрояването на кварталните паркове).

- Унизителното отношение към варненските жители (отнетото им право да се изричат преди сесии на Общински съвет, формалните публични обсъждания).

- Безразборното изтегляне на заеми за авансово провалени планове (Интегриран градски превоз, Пешеходната зона, бул. Левски).

- За Пирин, в поддръжка на природата и против нови ски писти и уреди. "

На митинга ще се събира и подписка в отбрана на Фестивалния център и хотел "Одесос ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР