Варненци не трябва да се притесняват, ако пътуват без винетка

...
Варненци не трябва да се притесняват, ако пътуват без винетка
Коментари Харесай

Гарантирано от кмета: Не трябват винетки от Варна до селата в общината, до Златните и до летището

Варненци не би трябвало да се тормозят, в случай че пътуват без винетка по пътищата от града до с. Тополи, където е най-големият гробищен парк на общината, като и до курортите и вилните зони от центъра до Златни пясъци. Това съобщи изрично кметът на Варна Иван Портних пред медиите през днешния ден.

Също без винетка ще може да се пътува до селата Звездица, Константиново и Казашко, които са част от община Варна. По пътя до Летище Варна, което е административно на територията на община Аксаково, също може да се пътува без заплащането на тол такса.

Кметът на Варна изясни, че казусът е на процедура решен, въпреки че съответните пътни сектори към момента не са минали на предписание на общината. Това ще стане, само че не незабавно, а след осъществяване на поправки, планувани от страната.

Портних напомни, че първите диспути по въпроса за винетките по някои от тези пътища са още от 2004-а. Идеята те да се стопанисват от общината пък е заложена в Общия организационен проект (ОУП) на Варна.

В момента по пътя за Златни пясъци с държавни средства се прави замяна на тръбопровод, добави кметът на Варна. Едва след края на ремонта пътят ще мине на ръководство на общината, само че все пак хората не трябва да се тормозят, в случай че карат по него без винетка, акцентира Портних.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР