Варненци излязоха на протест срещу изграждането на висока сграда в

...
Варненци излязоха на протест срещу изграждането на висока сграда в
Коментари Харесай

Проект за небостъргач до входа на Морската градина изкара варненци на протест

Варненци излязоха на митинг против построяването на висока постройка в идеалния център на града. По план 18-етажното здание би трябвало да бъде издигнато до входа на Морската градина.
Снимка: btvnovinite.bg
Недоволните поданици на морския град желаеха общината да наложи мораториум върху високото строителство в центъра.

„ Да се ограничи високото строителство в идеалния център на Варна и да се даде опция на жителите да живеят в една по-добра, здрава градска среда с повече междублокови пространства, паркинги, зелени зони “, съобщи Николай Танчев.
Снимка: btvnovinite.bg
Бъдещата постройка би трябвало да се издигне на мястото на емблематичен хотел в града, като има обстоен организационен проект, утвърден още през 2007 година

Главният проектант на Варна разгласи, че построяването на постройката зависи единствено от волята на притежателите. Според него в едно сходно строителство няма съвсем нищо притеснително.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Историята е концентрирала високите здания около бул. „ Сливница”. Аз персонално избирам да не са разпилени из целия град, а да са съсредоточени на едно място. По-скоро ме тормози самата архитектура каква ще бъде. Аз постоянно упорствам, когато има пунктови здания или тъй наречените високи здания, това да се случва с конкурс, с цел да се откри най-хубавото решение “, разяснява Виктор Бузев, гл. проектант на Варна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР