Варненското семейство Бояджиеви получи 6285 лева сметка за вода. От

...
Варненското семейство Бояджиеви получи 6285 лева сметка за вода. От
Коментари Харесай

Варненско семейство с 6285 лева сметка за вода

Варненското семейство Бояджиеви получи 6285 лв. сметка за вода. От локалното ВиК сдружение обявиха, че не дават отговор за това по какъв начин потребителите израходват водата си и приканиха клиентите си или да си платят сметката, или да си потърсят правата посредством съда, заяви bTV.

За да натрупат съответната сметка, семейство би трябвало да е изхарчило близо 3000 кубика вода.

"Нашите водомери са отдалечени и изобщо не сме виждали инкасаторката до началото на май, когато се обади и изиска да огледа водомера. Дойде и се оказа, че има навъртени съвсем 3000 кубически метра вода. Нашата естествена консумация е 8, най-много 10 кубика месечно ", изясни Димитър Бояджиев.

След инспекцията на инкасаторката насочват Бояджиев към началника на локалното водомерното стопанство - Виолин Лазаров. Той праща в парцела на Бояджиеви механик, който оглежда водомера, мрежата и двора и се убеждава, че водомерът е в изправно положение. По думите на Димитър Бояджиев инспекцията открива, че водомерът дава отговор на условията "плюс-минус 5% ".
Представителят на локалното ВиК сдружение Виолин Лазаров разгласи, че тези кубици са минали през водомера и са "налични в него ".

"Не е невероятно тази вода да мине през тази тръба. Ние имаме ангажимент да подадем до парцела на потребителя обещано количество вода, а за това по какъв начин той ще го разходва - ние не носим отговорност. По-вероятно е да е имало повреда. Ако потребителят не е склонен с начислената вода, би трябвало да си търси правата посредством съда, или да си заплати сметката ", сподели Лазаров.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР