Варненското село Гроздьово е потресено, след като разстрел стана причина

...
Варненското село Гроздьово е потресено, след като разстрел стана причина
Коментари Харесай

Любовниците от Гроздьово били на плаж преди разстрела

Варненското село Гроздьово е потресено, откакто разстрел стана причина да бъде разкрита загадка любовна връзка. В неделя по здрач две момчета се натъкнали на мъртвите тела на жена и мъж в живописната околност Рибарница по пътя за Цонево. На идващия ден стана ясно, че убитите са 58-годишният Ангел Христов и по-младата с 14 години П.В. Тялото на мъжа е било в автомобил "Фолксваген ", а на дамата отвън него. Двамата са били със смъртоносни огнестрелни рани в главата. На мястото на кървавия случай е открит револвер, оповестява „ Стандарт”.

Днес в Гроздьово погребаха Ангел Христов, който локалните назовават Диверсанта - прякор, завещан от татко му. Хората още не могат да повярват на случилото се с техния съселянин, който познават като мирен, работен и добър татко с двама огромни синове. А и никой не е подозирал, че той въртял от половин година загадка обич с непозната жена от далечното русенско село Иваново.

Преди да ги гръмнат с по един патрон в главата, любовниците били на плаж в курорта Шкорпиловци, където се забавлявали, хапнали и пийнали, описват в селото. Навсякъде продължава от уста на уста да обикаля версията, че Ангел е прострелял любовницата си в главата, а по-късно гръмнал и себе си. Защо го е направил, хората единствено гадаят, само че позволяват, че е бил много вдлъбнат и страдал от обич и ревнивост.

Местните не познават дамата, която го е оплела в мрежите си, чули единствено, че не е фамилна, има едно дете и била общинарка. Никой не знаеше къде тъкмо работи - в кметството на селото, откъдето е, или в по-голям общински център. Всички откровено съчувстваха на вдовицата на Ангел - Величка, както поради нещастието и загубата в фамилията, по този начин и поради срама, който би трябвало да преживее. Мъртвият й брачен партньор работил като защита в БДЖ. Патрулирал по жп линията Варна -Карнобат до бургаското село Дъскотна, където военните правили тунел.

Според формалната информация Окръжна прокуратура във Варна е образувала досъдебно произвеждане против незнаен причинител на ликвидиране на повече от едно лице - по чл.116, ал.1 т.4. Това развихри и друга версия, че става въпрос за двойно ликвидиране от ревнивост, маскирано по този начин, че да наподобява, като че ли любовниците са се избили взаимно. Но в случай че е по този начин, кой ги е наблюдавал и отмъстил, към този момент остава цялостна мистерия.

Намереният револвер, с който са убити Ангел и любовницата му, е противозаконен. Серийните номера и марката на оръжието са заличени, оповестиха по-късно от пресслужбата на Апелативна прокуратура. В обясненията си пред проверяващите околните на Ангел са споделили, че не знаят той да е имал оръжие.

Предстои съдебномедицинска експертиза, която ще отговори на въпроса дали изстрелите са от това оръжие, балистична експертиза на открития на местопроизшествието револвер. Чака се и събиране на още доказателства, въз основа на които ще се преценя точната подготовка на осъщественото действие. Така ще се разбере и дали револверът е платен на черно и дали с него преди този момент е било осъществено друго закононарушение.

Резултатите от осъществените аутопсии на телата на мъжа и дамата демонстрират, че убийствата им са осъществени с по един изстрел в главата с револвер.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР