Варненското кораборемонтно предприятие „ТЕРЕМ - КРЗ Флотски арсенал - Варна

...
Варненското кораборемонтно предприятие „ТЕРЕМ - КРЗ Флотски арсенал - Варна
Коментари Харесай

Терем работи на загуба за милиони

Варненското кораборемонтно дружество „ ТЕРЕМ - КРЗ Флотски боеприпас - Варна " ЕООД работи на загуба и има задължения от близо 3 млн. лв.. Това оповестява министърът на защитата Красимир Каракачанов в отговор на депутатски въпрос, обвързван с активността и положението на " Терем ".
Дружеството, което сега е ангажирано главно с ремонт на цивилен кораби, има 9.2 млн. лева доходи за първите 9 месеца на 2018 година - с 4% по-малко по отношение на същия интервал на предидшната година. Компанията е на загуба с 500 хиляди лева за първите 3 тримесечия на годината, а общите й задължения са в размер на 2,83 млн. лева Паричните средства на „ Терем “ са 3.1 млн. лева към 31.10.2018 година
Приходите спадат доста по отношение на предходните 2015 година и 2016 година, когато са надлежно 21 млн. лева и 33 млн. лева, което се дължи на прекратените поправки на съветски военни кораби и загубата на съветския пазар, заради променената геополитическа конюнктура в района. Това принуждава предприятието да се насочи най-вече към гражданския пазар на плавателни съдове.
На " Терем " тежат и загубите, насъбрани по време на икономическата рецесия, довела до доста редуциране на комерсиалните кораби от невисок и междинен клас.
Тъй като предприятието е профилирано основно в ремонта на военни кораби, то не може да приема огромни търговски плавателни съдове.
Освен това компанията работи в мощно конкурентна среда, като противниците й в района разполагат с доста по-големи и модерни уреди.
Работещите в " Терем " са приблизително 556 души, като чиновниците понижават с 20% по отношение на миналата година. За индустриалните звена, даже и сега се търсят и се назначават служащи. Средната работна заплата в предприятието за деветмесечието на 2018 година е 1 085 лв. е повишена с 6,58%, по отношение на същия интервал на 2017 година
Поръчките за ремонт и обслужване на български и непознати контрагенти, които се извършват сега, не са задоволителни за цялостно натоварване на мощностите и изцяло запълване на индустриалния потенциал на предприятието.

АДФИ е направила задълбочена инспекция на сдружението, при която не са установени нарушавания в комерсиалната и индустриална активност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР