Варненският районен съд одобри постигнато между страните споразумение, с което

...
Варненският районен съд одобри постигнато между страните споразумение, с което
Коментари Харесай

38-годишен мъж бе осъден за засаждане и отглеждане на канабис

Варненският областен съд утвърди реализирано сред страните съглашение, с което 38-годишният обвиняем се признава за отговорен по повдигнатото по отношение на него обвиняване в развъждане на растения от рода на конопа. Това оповестиха от Районен съд - Варна за Varna24.bg.          

От неустановена дата през м.май 2022г. до 27 септември 2022г. подсъдимият, в нарушаване на Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите,  отглеждал в населяван от него парцел във варненско село, както и на настрана място в землището на същото село общо 14 броя растения от рода на конопа /канабис/, с друго процентно наличие на интензивно настоящ съставен елемент тетрахидроканабинол.

Извлечената листна маса от тези растения, след изсушаване и обособяване на стеблата и клоните, съставлява близо 2,5 кг., като общата стойност на цялото количество наркотично вещество - марихуана, се прави оценка за над 14 000 лв..

Варненският областен съд утвърди съглашението, като реши, че то не опонира на закона и морала. За осъщественото закононарушение по член 354В, ал.1 от Наказателния кодекс, 38-годишният обвиняем следва да търпи наказване от три месеца отнемане от независимост, с 3-годишен изпитателен период.

Веществените доказателства по делото – растенията марихуана, след влизане в действие на правосъдният акт следва да бъдат унищожени. В тежест на 38-год. обвиняем са сторените по делото разходи. Съдебният акт е финален.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР