Варненският районен съд наложи глоби на двама души за неизпълнение

...
Варненският районен съд наложи глоби на двама души за неизпълнение
Коментари Харесай

Осъдиха двама варненци, нарушили ограничителна заповед

Варненският областен съд наложи санкции на двама души за несъблюдение на заповеди за отбрана, оповестиха от пресцентъра на съда.

35-годишен мъж се призна за отговорен по повдигнато по отношение на него обвиняване в несъблюдение на правосъдна заповед за отбрана от домашно принуждение и реализира съглашение с прокуратурата за типа и размера на наказването, което Районен съд – Варна утвърди. Самото действие е осъществено на  18 февруари предходната година по отношение на дамата, с която до неотдавна живеел на взаимни начала. Подсъдимият не се съобразил с постановените от съда ограничения в издадената през м. януари 2023 година заповед за отбрана, с която бил длъжен да не приближава на по-малко от 100 метра някогашната си половинка, нейния адрес, месторабота и учебното заведение на детето й за период от 12 месеца. Престъплението е наказуемо по член 296, алинея 1 от Наказателен кодекс. По силата на постигнатото в правосъдна зала съглашение с самопризнание на виновността, 35-годишният мъж приема да му бъде наложено наказване " санкция “ в размер на 2000 лв., приема да заплати и направените по делото разходи.

В друго правосъдно дело, също решено със съглашение, на 22-годишен юноша бе наложено наказване " санкция “ в размер на 1500 лв.. Той призна виновността си  в това, че в интервала от 23 декември 2022 година до 2-ри януари 2023 година във Варна, при изискванията на продължавано закононарушение – с три обособени действия, не извършил правосъдна заповед за незабавна отбрана, с която бил длъжен да се въздържа от актове на домашно принуждение по отношение на баба си, като му било неразрешено да  приближава на по-малко от 50 метра нея и жилището й.

Съдебните актове са дефинитивни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР