Варненският районен съд бе домакин на среща със студенти на

...
Варненският районен съд бе домакин на среща със студенти на
Коментари Харесай

Студенти от ИУ-Варна учиха от извора за медиацията

Варненският областен съд бе хазаин на среща със студенти на тематика " Препращане към медиация “. Тя бе проведена с оглед разширение на опциите за студентите от бакалавърската стратегия " Съдебна администрация “ при Икономически университет – Варна да получават по време на своето образование повече на практика познания, нужни за бъдещата им професионална реализация. Студентите, водени от преподавателя си по изучаваната в четвърти курс дисциплинираност " Медиация и извънсъдебни разногласия “ – гл. ас. доктор Диана Димитрова, разговаряха с Веселина Тодорова - координатор за Районен съд – Варна към Центъра по медиация при правосъдния регион. От координатора студентите се осведомиха за практическите стъпки, изискванията и документите, нужни за пускане на процедура по правосъдна медиация. Друг участник в срещата – юрист Владимир Данев, който е и сертифициран посредник към Центъра, ги срещна с преимуществата на медиацията при решение на разногласия сред физически или юридически лица по фамилни, трудови, цивилен, търговски и други каузи.

По време на срещата-разговор се подчертава върху характерните умения на посредника като независимо лице да посредничи сред страните и да ги подкрепя да преодолеят напрежението между тях, да поддържат връзка по-лесно, да изяснят своите ползи по противоречивите въпроси, преценявайки евентуалните изгоди и негативи, като задачата е посредством медиацията спорещите сами да доближават до взаимноизгоден вид и да се реализира съглашение с удобни условия за всяка от страните.

Проявата е в границите на правно-образователни начинания, провеждани в осъществяване на меморандума за съдействие сред Икономическия университет и Районен съд – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР