Варненският район Младост“ е може би най-младият в града, тъй

...
Варненският район Младост“ е може би най-младият в града, тъй
Коментари Харесай

Евгени Дянков: Район „Младост“ е най-младият във Варна заради по-атрактивните цени на жилищата

Варненският регион „ Младост “ е може би най-младият в града, защото в последните години се засели с доста фамилии с деца, привлечени от по-ниските цени на жилищата. Това съобщи в студиото на Дарик Евгени Дянков, претендентът за кмет на ГЕРБ за регион „ Младост ”. В последните 12 години Дянков беше заместител на досегашния областен кмет, който в този момент ще е негов конкурент, повдигнат от друга групировка.

В районните администрации липсват тесни експерти, което през годините беше обвързвано с ниските хонорари. В последните години заплатите са по-атрактивни и могат да бъдат притегли нови фрагменти, счита Евгени Дянков. По думите му той е наясно с плюсовете и минусите на работата на администрацията и на компаниите на терен поради опита му като зам.-кмет на региона.

„ През последните години бяха преасфалтирани главните улици и булеварди и влязохме в дребните улички, за чието положение хората недоволстваха с право. След привършване на ремонтните действия там следва озеленяване и създаване на кътове за отдих. Мащабното строителство през последните години даде по-евтини жилища за млади фамилии от вътрешността на страната и доста такива живеят в региона ”.

„ Младост ” е вторият максимален регион във Варна след „ Приморски ”. Регистрираните поданици са към 89 хиляди души, само че в реалност са доста повече, посочиДянков. Според него е добре да бъде въведена „ зелена зона ”, а Общият организационен проект на Варна да се преработи, с цел да не се основава напрежение поради презастрояването.

Кандидатът на ГЕРБ за регион „ Младост “ се надява, че в този мандат към този момент ще бъде решен въпросът със постройката на кметството, което към момента се обитава в жилищни блокове и това основава напрежение за хората.

Правомощията на районните кметове би трябвало да се усилят, с цел да могат да реагират бързо при спешни ситуациии да не се губи време за процедури, сподели още Евгени Дянков. Той добави, че е добре администрациите да разполагат и със личен бюджет.

Целият диалог с Евгени Дянков е прикачен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР