Варненският RADAR festival beyond music ще представи своето първо сателитно

...
Варненският RADAR festival beyond music ще представи своето първо сателитно
Коментари Харесай

RADAR festival beyond music 2023 празнува 10 години със специално издание в София през март

Варненският RADAR festival beyond music ще показа своето първо сателитно издание на 25-ти и 26-ти март в Sofia Live Club. Създаден през 2013г. във Варна, Фестивал RADAR продължава към този момент 10 години да улавя пресечните точки сред другите музикални жанрове и трендове, както и сред музиката и разнообразни форми на изкуство - спектакъл, танц, лирика, образни изкуства, нови технологии. Фестивал RADAR се трансформира в разпознаваемо пространство за зареждаща, непредвидена среща с една друга хармония в страната.

На сцената на Sofia Live Club, 11 музиканти и образни актьори от България, Англия, Германия и Франция ще провокират екстравагантни музикални честоти в общо шест концерта с начален час 20ч.

На 25-ти март, немският барабанист Йенс Дюпе ще открие RADAR`10 с последния си солов план EGO-D, в който показва лични композиции и звукови пейзажи, аранжирани за барабани, пиано и електроника.

Фестивалната вечер ще продължи да ни придвижва в непознато пространство на джазови импровизации, неокласически минимализъм и даун-темпо електроника с показване на новия албум на електронния продуцент Иван Шопов и джаз пианиста и композитор Димитър Бодуров. Transcendence или Пренасяне - е вторият албум на дуото, който ще бъде публикуван през март 2023 година

Специално за концерта, Венелина и Андрей Катански от студио micronavt снимат видеа снимани под микроскоп, създавайки неземни картини, които резонират с страстта и динамичността на музиката и допълват това аудио-визуално прекарване.

Последният акт от първата фестивална вечер ще показват аудио-визуалното дуо Стефан Христов и Анна Бачева познати като Студио Отайка. Базирани в Париж, те изследват границите и допирните точки на образните и звукови измерения. В техния план CHROMATIC COÏNCIDENCES те употребяват музикални аналогии и образни съвпадения и построяват полупредвидима галактика, в която интензивно живее разширеното въображение на цифровото.

Уникалния и многостранен план Multiverse на двамата английски мултиинструменталисти Иво Нийм и Джим Харт ще открие втората вечер на 26-ти март. Дуото ще прескочи всевъзможни музикални граници на джаз, груув и електроника.

Следва различното електронно дуо Desperate Daughters с уникалнa ъндърграунд мелодичност , наподобяваща тъмен и хипнотизиращ саундтрак. Групата работи отдалечено сред София и Амстердам, a през 2021 година са измежду спечелилите в състезанието Music Elevator за нови български групи. Издават дебютния си албум Analogue Girls през 2022-ра. Дуото черпи ентусиазъм от разнородни жанрове като джаз, водевил и електронна музика.

Сателитно издание на RADAR`10 ще закрие български звуков актьор Климент Диче в, прочут със своите прогресив, техно, ембиънт, idm, и дръменбейс сетове.
В неговия акт ще си партнира с основания в София, интердисциплинарен актьор от Швеция, Филип Якобсон - Zurdoid, експериментиращ с органичните текстури, хаосът и математическите форми в природата и всичко заобикалящо ни.

Научете повече за фестивалната програмата на radar-festival.eu, както и на страниците на фестивала във Фейсбук и Instagram.

Билети могат да бъдат закупени онлайн през формалния уебсайт на фестивала. Гостите на сателитното издание на RADAR`10 ще имат опция да избират сред еднодневни билети и билети за целия фестивал.

Проектът се реализира от Фондация СИДЕЯ с финансовата поддръжка на Национален Фонд " Култура " в партньорство със Sofia Live Club и с медийното съдействие с ВИЖ! София и Джаз ФМ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР