Варненският окръжен съд разгледа днес две искания на властите в

...
Варненският окръжен съд разгледа днес две искания на властите в
Коментари Харесай

Гръцките власти искат да им бъдат предадени двама българи, обвинени за телефонни измами

Варненският областен съд прегледа през днешния ден две претенции на управляващите в Гърция за предаването на българи – 26-годишен мъж и 43-годишна жена, поради водено против тях следствие за присъединяване в проведена незаконна група, правила измами, оповестиха от магистратурата.

Мъжът е разгласен за интернационално търсене от Първоинстанционния съд в Тесалоники с Европейска заповед за арест, издадена през септември предходната година. Заповедта за дамата е издадена от прокуратурата към Апелативния съд в Солун. И двамата са арестувани във Варна през юли тази година.

Според обвиняването на гръцките управляващи, българите са взели участие в незаконна организация, която работила от август 2017 година до януари 2019 година Членовете ѝ мамели възрастни хора по телефона с изказвания, че техни близки са претърпели здравословен проблем или автомобилна злополука. По този метод членовете на групата съумели да излъгват жертвите си с близо 120 000 евро.

Според Варненския областен съд настояването на гръцките управляващи да им бъде предаден мъжът е съобразено с всички законови условия. Жената ще остане в ареста, до момента в който делото за нейната екстрадиция бъде прегледано всъщност.

Решенията на Окръжния съд подлежат на обжалване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР