Варненският окръжен съд призна за виновна 38-годишната Милена В., че

...
Варненският окръжен съд призна за виновна 38-годишната Милена В., че
Коментари Харесай

Условна присъда за банкова служителка от Варна, присвоила 440 000 лева | Извършвала е фиктивни сделки с несъществуващи клиенти за обмен на валута

Варненският областен съд призна за отговорна 38-годишната Милена В., че в качеството си на банков чиновник присвоила 440 000 лв..

Според закона сумата е в изключително огромни размери и била отклонявана от Милена В. в продължение на 3 месеца. Длъжностното заграбване съставлява изключително тежък случай.

Жената имала 7 годишен стаж в банката. Длъжността и́ била „ Специалист обслужване на клиенти " в един от клоновете и́ във Варна. Работила на касово гише и боравела с парични суми в лв. и валута. Предвид длъжността си, приготвяла и изпращала по този начин наречените „ скъпи колета “, съдържащи парични суми до Централното ръководство на банката в София.

Периодично в банковия филиал се правили проверки на касите от комисия. Проверките обаче не следвали прецизно написаните правила, а процедурата се провеждала официално. Знаейки това, Милена В. решила да присвои сума в евро поради по-високия номинал на купюрите им спрямо тези в лв..

За да не бъде уличена решила да прави фиктивни покупко-продажби с несъществуващи клиенти за продан на валута. Наложило се за задачата да сформира поредност от подправени документи. По този метод съумяла, в изискванията на продължавано закононарушение в интервала 25.03.2015 година - 22.06.2015 година да присвои 180 000 евро, с равноценност 352 620 лв. и 87 380 в лв..

За това закононарушение, Варненският областен съд наложи наказване на Милена В. „ отнемане от независимост “ за период от 3 година, като осъществяването на наказването е отсрочено с 5-годишен изпитателен период.

Жената беше приета за отговорна и за съставянето на неистинен документи, посредством които съумяла да отклони за себе си огромната сума пари. За това действие, съдът и́ наложи пробационни ограничения за период от една година – „ Задължителна регистрация по сегашен адрес ” и „ Задължителни периодически срещи с пробационен чиновник ”.

За закононарушението като обвиняем се изправи и сътрудник на Милена В., заемал служба „ Мениджър оперативна активност “. В хода на правосъдното разследване, обаче не бяха събрани доказателства, които да го уличават, той да е работил в съучастничество с 38-годишната жена и беше оневинен от съда.

Присъдата предстои на обжалване или митинг.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР