Варненският окръжен съд прецени, че преди да вземе решение дали

...
Варненският окръжен съд прецени, че преди да вземе решение дали
Коментари Харесай

Варненка завлече чужденци с над 2 милиона евро през колцентър

Варненският областен съд реши, че преди да вземе решение дали Вероника Й. да бъде предадена в Германия, където се проверява за осъществени закононарушения, е належащо да изиска още информация от молещата страна. 34-годишната жена е привлечена към наказателна отговорност за присъединяване в проведена незаконна група за компютърни закононарушения, измами и шикалкавене, като нанесените вреди са милиони евро. Toва оповестиха от Окръжен съд - Варна за Varna24.bg. 

Европейска заповед за арест (ЕЗА) за задържането и предаване на Вероника Й. е издадена на 4 юли тази година от Районен съд – Бамберг. Няколко дни по-късно – на 18 юли – тя беше арестувана във Варна, където живее с малолетното си дете.

В ЕЗА е посочено, че закононарушенията са осъществени в Берлин, Нюрнберг и други обитаеми места в Германия (местожителство на ощетените лица) от колцентър с офиси в София и Варна.  Вероника e упрекната, че през интервала 11.01.2019 г до 23.11.2020 година е работила като така наречен задържащ сътрудник в колцентъра, който се ръководел от четирима задгранични жители. Според немските управляващи, тя и други сътрудници под подправена идентичност, се представяли на многочислени клиенти в Германия по телефона и по е-поща, че работят за няколко онлайн платформи за финансово вложение. С погрешни изказвания те вкарвали клиентите си в подвеждане и ги подвеждали да влагат обилни суми пари в разнообразни финансови принадлежности.

До юни тази година, Централната работа за битка с киберпрестъпленията в Бавария е получила най- малко 200 сигнала от немскоговорящи жертви на незаконната група. Общата стойност на загубите са над 14 000 000 евро. Според немската прокуратура, осъществените персонално от Вероника Й. позвънявания и измами, в качеството и́ на сътрудник, са 112 на обща стойност над 2 304 199 евро.  

На 21 юли тя беше доведена в съда, с цел да и́ бъде избрана мярка за неотклонение, която да обезпечи наличие и́ в делото за нейното предаване. Съдът реши, че най- подобаващата мярка по отношение на Вероника Й. е подписка. Тя е неосъждана, има висше обучение, майка е на малко дете и има непрекъснат адрес, на който е била открита.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР