Варненският окръжен съд намери, че са налице процесуални пречки за

...
Варненският окръжен съд намери, че са налице процесуални пречки за
Коментари Харесай

Кралският съд в Йорк осъди на 16 години затвор Митко за изнасилване на британка

 Варненският областен съд откри, че са налице процесуални спънки за разглеждане на делото за признание на осъществяването на присъда, наложена на 21-годишния българин Митко Насков от английските правосъдни управляващи, оповестиха от пресслужбата на съда.  

Престъплението, за което е наказан, е осъществено на 12.08.2018г в град Скарборо в графство Северен Йоркшир. Тогава 18-годишния Митко, изнасилил английска гражданка, която се прибирала от среща с другари. Кралският съд в Йорк му постанова наказване 16 години " отнемане от независимост “, като решението е влезнало в действие на 03.05.2019г.   

Делото беше импортирано в съда според законовите разпореждания за признание осъществяването на правосъдни актове на държави-членки на Европейския съюз. Към актуалният миг молещата страна - Англия, няма качеството на държава-членка по смисъла на обсъждания закон. Нейното участие бе прекъснато на 31.12.2020 година, като не са били подписани спомагателни съглашения, каквито съществуваха в " преходния интервал “ - 01.02.2020 година до 31.12.2020 година  

Поради изложените съображения, Варненският областен съд реши, че са налице процесуални спънки за разглеждане на делото и то следва да бъде прекъснато.  

Доколкото съществуват други написани процесуални благоприятни условия, делото следва да бъде изпратено на способния орган –Министерството на правораздаването на България, с оглед продължение и разглеждане на настояването на молещата страна по съответния процесуален ред, отговарящ на нейния статут към сегашния миг. 

Определението предстои на инспекция пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен период.        
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР