Варненският окръжен съд наложи присъда от три години лишаване от

...
Варненският окръжен съд наложи присъда от три години лишаване от
Коментари Харесай

Варненски полицай е осъден условно за подкуп

Варненският областен съд наложи присъда от три години отнемане от независимост с пет години изпитателен период на служител на реда, изискал рушвет, с цел да не извърши служебните си отговорности, оповестиха през днешния ден от магистратурата в крайморския град.

Престъплението е осъществено през август 2019 година Тогава мъжът е член на автопатрул, осъществяващ надзор на придвижването по пътищата.
На този ден обаче екипът работи в прорез с избрания за деня график и в друга точка от авансово начертания маршрут. Около обяд служителите на реда стопират за инспекция камион. Оказва се, че водачът има два невръчени електронни фиша, а задният стоп на товарната кола е нередовен. За да не сформира акт, полицейският чиновник желае сумата от 50 лв.. Цялата обстановка обаче е снимана с телефон от спътника на водача на камиона, който по-късно подава сигнал в дирекцията на полицията във Варна.

Освен условната присъда, Окръжният съд постанова на служителя на реда и санкция от две хиляди лв.. Освен това го лишава от правото да заема служба в структурите на Министерство на вътрешните работи за три години.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд във Варна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР