Варненският окръжен съд е разпоредил издаването на изпълнителен лист в

...
Варненският окръжен съд е разпоредил издаването на изпълнителен лист в
Коментари Харесай

Съдът разпореди ТЕЦ-ът на Доган да плати 35.5 млн. лева дългове на „Булгаргаз“

Варненският областен съд е разпоредил издаването на изпълнителен лист в интерес на „ Булгаргаз “ ЕАД за събиране на дължимата от Топлоелектрическа централа „ Варна “ ЕАД сума от 35 540 900 лева Това заяви в страницата си във фейсбук проверяващият уебсайт „ Бърд “. Топлоцентралата, която е благосъстоятелност на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, би трябвало да заплати и над 1.5 милиона лв. разходи по делото.

Решението на съда във Варна беше взето още през лятото на тази година и не беше обжалвано от „ Топлоелектрическа централа Варна “. По тази причина то към този момент е дефинитивно и на 19 октомври арбитър Десислава Жекова е наредила издаването на изпълнителния лист.

„ Булгаргаз “ търсеше общо 36.5 млн. лева, само че съдът отхвърли настояването им.

През януари т.г., единствено няколко дни след приключването на контракта сред „ Топлоелектрическа централа Варна “ и „ Булгаргаз “, Политическа партия подаде сигнал в Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) и изиска следствие на „ допустимо незаконно действие против енергийната и националната сигурност на България “. Именно тогава се разбра, че „ Топлоелектрическа централа Варна “ през 2022 година не е плащал на „ Булгаргаз “ за доставката на горива и по този начин е натрупал големия си дълг.

На 5 март т.г. служебният министър на енергетиката Росен Христов разгласи, че „ Топлоелектрическа централа Варна “ не работи заради насъбраните си отговорности. Той заяви също, че се работи за извънсъдебно съглашение за споразумяване на задълженията към „ Булгаргаз “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР