Варненският апелативен съд за втори път за два месеца отказа

...
Варненският апелативен съд за втори път за два месеца отказа
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста 21-годишния Даниел от Варна, пласирал дрога сред приятели

 Варненският апелативен съд за повторно за два месеца отхвърли да промени в по-лека мярката за неотклонение на обвинен за държане и разпространяване на марихуана, оповестиха от пресслужбата на съда.

Даниел С. е бил арестуван в ареста и притеглен към наказателна отговорност на 5 ноември. След като Окръжният съд във Варна не е почел настояването му за домакински арест, той го сложи и пред горната инстанция.

Даниел не е дилър, а разпространявал опиата единствено измежду другари, изясни юристът му. Защитата на 21-годишния юноша не се съгласи с извода на първата инстанция, че има заплаха той да извърши закононарушение. В хода на досъдебното произвеждане са събрани всички доказателства и обвиненият няма по какъв начин да повлияе на следствието съгласно юриста му.  

Съдебният състав на Апелативния съд напомни, че осъщественото съставлява тежко съзнателно закононарушение. След разбор на материалите по делото съдът не откри данни, които да опровергават възприетото  при първичното задържане под стража обосновано съмнение по отношение на съпричастността на обвинения към закононарушението по чл.354а от Наказателен кодекс, в осъществяването на което е упрекнат. В същото време не хипотетична, а действителна е заплахата той да извърши закононарушение. До това умозаключение води влязлата в действие присъда с наказване 9 месеца отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период за престъпление  машинация. Деянието по актуалното произвеждане е осъществено в изпитателния период на предходното наказание. Затова и домашният арест няма да попречи на осъществяването на сходно закононарушение.

С тези съображения Апелативен съд - Варна одобри като подобаваща мярката за неотклонение " задържане под стража “ за Даниел С., обвинен за държане за разпространяване на марихуана.

Определението е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР