Варненският апелативен съд за трети път потвърди наказанието доживотен затвор“

...
Варненският апелативен съд за трети път потвърди наказанието доживотен затвор“
Коментари Харесай

17 години след убийство във Варна потвърдиха доживотната присъда

Варненският апелативен съд за трети път удостовери наказването „ пожизнен затвор “ на Димитър Митев-Зегера за ликвидиране, осъществено преди 17 години.

Делото беше гледано още веднъж на втора инстанция, откакто Европейският съд за правата на индивида постанови, че при задържането му Митев е бил разпитан в отсъствието на юрист и показанията са били взети поради в процеса.

Зегера беше приет за отговорен, че на 17 юни 2006 година е умъртвил в дома й във варненския квартал „ Аспарухово ” пенсионерката Величка Петрова. Мъжът, който се препитавал като клошар, влезнал в къщата, с цел да извърши грабеж, само че 76-годишната жертва го заварила. Тя пробвала да се отбрани с секира, само че той я блъснал мощно по главата с откраднат револвер. След убийството Зегера отмъкнал златни украшения се укриваше няколко дни, преди да бъде хванат.

Апелативният съд разпита 14 очевидци, измежду които полицейските чиновници, участвали на задържането на Митев. В решението си магистратите позволиха, че е допустимо в къщата да е проникнал освен подсъдимият и няма решителност, че точно той е лишил всички изчезнали движимости. Според правосъдния състав 51-годишният Митев е създател на осъществените кражба и обир, съпроводени с ликвидиране.

Решението предстои на обжалване и митинг пред Върховен касационен съд.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР