Варненският апелативен съд увеличи от 15 на 18 г. ефективната

...
Варненският апелативен съд увеличи от 15 на 18 г. ефективната
Коментари Харесай

Увеличиха присъдата на охранител, убил младеж

Варненският апелативен съд усили от 15 на 18 година ефикасната присъда на охранителя Виктор Панайотов, който през ноември 2015 година край дискотека в девненския кв. Повеляново умъртви с нож 22-годишния предстоящ жених Мартин Тодоров. Делото се гледа на втора инстанция поради митинг на прокуратурата и тъжба на подсъдимия.

Обвинението настоя Панайотов да получи доживотна присъда за съзнателно ликвидиране, осъществено по хулигански подбуди и с особена свирепост. На първа инстанция той бе наказан единствено за съзнателно ликвидиране, а отбраната му настоя, че е наръгал съдбовно Мартин при превишаване на рамките на неизбежната защита.

Кървавата драма, която подвигна девненци на протест, се разиграла на разсъмване на 28 ноември до скандалната и към този момент затворена дискотека „Акапулко“, където Мартин чествал с приятеля си Руси идната си женитба. Двамата влезнали в спор с друга компания и станало сборичкване. Виктор бил извикан от сътрудник. Застигнал Мартин в двора на близката детска градина и го нападнал с нож. Нанесъл му голям брой удари, един от които се оказал съдбовен. Ранил в бедрото и Руси, който съумял да повика помощ на незабавния тел. 112.

След като разгледаха всички материали по делото, апелативните магистрати отсъдиха, че действието е осъществено по хулигански подбуди, с особена свирепост и усилиха присъдата на Виктор Панайотов, като потвърдиха гражданските искове на родителите на убития юноша в размер на общо 260 000 лева

Присъдата предстои на касационна инспекция пред Върховен касационен съд в 15-дневен период, прецизираха от пресслужбата на Варненския апелативен съд.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР