Варненският апелативен съд потвърди задържането под стража на мъжа, арестуван

...
Варненският апелативен съд потвърди задържането под стража на мъжа, арестуван
Коментари Харесай

Апелативният съд във Варна потвърди най-тежката мярка за неотклонение на обвинения в убийството в с. Черноок

Варненският апелативен съд удостовери задържането под стража на мъжа, задържан за убийството на жена в село Черноок. Обвиняемият оспори с тъжба пред актуалната инстанция правилността на определение на Варненския областен съд, с което му е взета най-тежката мярка за неотклонение.

Припомняме, че закононарушението е било осъществено след среднощ на 8. ноември. Жертвата е близка родственик на арестувания Адем И. Тя била неколкократно прободена с нож. Повдигнатото обвиняване е за ликвидиране с особена свирепост и по изключително непосилен метод.

Представителят на Апелативната прокуратура счита, че Адем може да опита да се укрие, поради това, че е подхванал дейности по изтриване на следите от действието. Едва след задържането му е направил признания. Адвокатът възрази с довода, че обвиненият е с чисто правосъдно минало, спомага на следствието и няма опция да се откри в чужбина.

Апелативен съд – Варна одобри за вярно и законосъобразно определението на първата инстанция, определила " задържане под стража “ по отношение на Адем И. Той е притеглен към наказателна отговорност за едно от най-тежките закононарушения. Обоснованото съмнение за съпричастността му е налице. Законовата хипотеза, че има заплаха обвиненият да се укрие или извърши закононарушение, не се оборва с до момента събраните доказателства. Настоящата инстанция съобрази и обществената заплаха на действието, която постанова повишена отбрана на публичния интерес, оповестиха от пресцентъра на съда.

Съдебният акт, с който горната инстанция удостовери задържането под стража на обвинявания в убийството на своята леля Адем И., е финален.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР