Варненският апелативен съд потвърди предаването на български гражданин на германските

...
Варненският апелативен съд потвърди предаването на български гражданин на германските
Коментари Харесай

Българин, разследван за киберизмами, ще бъде предаден на германските съдебни власти

Варненският апелативен съд удостовери предаването на български жител на немските управляващи, оповестиха през днешния ден от пресслужбата на съда. Мъжът е търсен с Европейска заповед за арест, издадена от Районния съд в Бамберг, Федералната република.

Властите в Германия го търсят по съмнение за присъединяване в проведена незаконна група за измами и компютърни закононарушения. Според обвиняването дружно със свои сътрудници 28-годишният мъж работел в колцентър с офиси в България.

Служителите се представяли с подправена идентичност по телефона и посредством имейл на клиенти в Германия, уверявали ги, че работят за разнообразни онлайн платформи, и с обещания за огромни облаги ги убеждавали да влагат обилни суми във финансови принадлежности, а групата прибирала парите.

Според описаното в европейската заповед за арест, вследствие на телефонните си диалози мъжът е осъществил 40 депозита в размер на 328 951 евро.

Според Апелативния съд, поради трансграничната специфичност на закононарушението, би трябвало да се отдаде приоритет на юрисдикцията на издаващата заповедта за задържане страна. Чрез предаването му на немските правосъдни управляващи българинът ще може да осъществя пълноценно и дейно отбраната си, в това число като взе участие в процеса на събиране на доказателства.

Българска телеграфна агенция прецизира, че казусът бе прегледан от Варненския областен съд през декември предходната година. От там оповестиха, че измамите, за които е упрекнат българинът, са осъществени от януари 2019 до декември 2020 година, като засегнатите хора живеят в разнообразни обитаеми места в Германия. Според Наказателния кодекс на Федералната република, оптималният размер на плануваното наказване за закононарушенията, в които е упрекнат българинът, е 15 години затвор. Той е задържан на 25 октомври 2023 година във Варна.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР