Варненският апелативен съд потвърди като законосъобразен акта на Окръжен съд

...
Варненският апелативен съд потвърди като законосъобразен акта на Окръжен съд
Коментари Харесай

Потвърдиха ареста на обвиняем за притежание на хероин в Добрич

Варненският апелативен съд удостовери като закономерен акта на Окръжен съд – Добрич, с който е била избрана най-тежката мярка за неотклонение по отношение на обвинен за владеене на опиати за разпространяване. Валентин Д. е притеглен за това, че на 21 ноември тази година в Добрич е държал към 15 грама хероин.

Деянието направил при рисков рецидив.

28-годишният мъж не отхвърля авторството и твърди, че ще спомага на проверяващите. От въззивната инстанция изиска домакински арест, поради влошеното си здраве. 

Представителят на Апелативната прокуратура посочи, че през 2020 година той е изтърпял наказване за сходно закононарушение и незабавно по-късно, по свидетелски показания, е траял да популяризира опиати.

Като се срещна с материалите по делото и изслуша доводите на страните, Варненският апелативен съд показа всички съображения, с които първата инстанция е задържала под стража Валентин Д. Налице са всички законови предпоставки за най-тежката мярка за неотклонение. Първо, има основателно съмнение за осъществено от него закононарушение. Второ, действителни са и рисковете отвън ареста той да извърши закононарушение или да се укрие, поради правосъдното му минало. Обвиняемият е неведнъж осъждан, в това число за закононарушение с предмет наркотични субстанции. Този факт обосновава и двете рискове, които законът допуска. Не съществуват на този стадий учредения за изменение на мярката за процесуална насила. Твърденията за влошено здравословно положение не са подкрепени с медицински доказателства.

С тези причини Апелативният съд удостовери ареста на Валентин Д. Определението не предстои на обжалване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР