Варненският апелативен съд постанови домашен арест за руски гражданин, издирван

...
Варненският апелативен съд постанови домашен арест за руски гражданин, издирван
Коментари Харесай

Издирван от Интерпол руснак за укриване на данъци ще бъде под домашен арест

Варненският апелативен съд постанови " домакински арест " за съветски жител , търсен с червен бюлетин на Интерпол-Москва за укриване на налози в огромни размери, оповестиха от пресслужбата на съда.

Горната инстанция промени определението на Варненския областен съд, с което той е бил краткотрайно арестуван под стража за период до 40 дни – до провеждането на същинското произвеждане по екстрадицията му.

Алексей А. е бил арестуван във Варна на 24 юни по искане на съветските правосъдни управляващи. Мъжът (46 г.) е упрекнат в укриване на данъчни отговорности. Като шеф на сдружение се снабдява с данните за банкови сметки на фиктивни компании. Разследван е за подписване на контракти, сключване на документи с погрешно наличие и преводи на суми.

В резултат на незаконната активност, на държавната хазна на Руската федерация са нанесени вреди за над 282.5 млн. рубли. Руските управляващи считат, че след осъществяване на закононарушението мъжът се е отклонил от правораздаването и се е укрил, което е наложило отправяне на искане за арест с желание за екстрадиция посредством Интерпол.  
 
Мъжът живее в България от 2017 година, открил е трайни връзки със страната ни, за което са показани задоволително доказателства. Това, че съветският жител постоянно е напускал територията на страната би трябвало да се регистрира като евентуална заплаха от укриване, считат от съда.

Съдебният състав реши, че съответна е втората по тежест мярка за неотклонение – " домакински арест ", като се приложи електронно наблюдаване.

Определението на съда не предстои на обжалване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР