Варненският апелативен съд отхвърли жалбата срещу постановеното от Окръжен съд

...
Варненският апелативен съд отхвърли жалбата срещу постановеното от Окръжен съд
Коментари Харесай

Оставиха в ареста наркодилър от Провадия с 8 присъди

Варненският апелативен съд отхвърли жалбата против постановеното от Окръжен съд – Варна задържане под стража на мъж, упрекнат в държане за разпространяване и разпространяване на високорискови опиати.

Според прокуратурата, на 1 август в Провадия Камен З. държал за разпространяване 7.86 гр. марихуана и 2.33 гр. метаамфетамини, като от последните популяризирал на друго лице 0.45 гр. Престъплението е осъществено в изискванията на рисков рецидив. В този случай законът планува отнемане от независимост от 5 до 15 години и санкция от 20 хиляди до 100 хиляди лева 43-годишният мъж е осъждан 8 пъти, има голям брой криминалистически регистрации, контактува с лица от престъпния контингент. Не работи, а приходите му са от неустановени източници.

Защитата съобщи, че задържането под стража е прекомерно строга мярка, тъй като ще повлияе зле на недоброто психологично здраве на обвинения, на двете му малолетни лица и на болната му майка, за които поставя грижи. Освен това, в дома му е открито минимално количество, което е за персонална приложимост, а останалото – в прилежащ парцел. Прокурорът посочи свидетелските показания на лица, декларирали, че са купували опиати от Камен З.

Апелативният съд реши, че определението на първата инстанция във връзка с мярката за процесуална насила е вярно и законосъобразно. От материалите по делото се извлича обосновано съмнение за съпричастността на обвинения с повдигнатото му обвиняване. Съгласно закона, съществуването на рисков рецидив допуска съществуването на заплаха от укриване или осъществяване на друго закононарушение. Доказателствата по делото не опровергават тази законова хипотеза. Здравословното положение на Камен З. все още не изключва практикуване на най-тежката мярка за неотклонение. Както първата инстанция, по този начин и този правосъден състав счита, че е нужно своевременното да се извърши сложна правосъдно психологична-психиатрична експертиза за определяне на настоящия му здравен статус и оказване на лекуване.

С тези причини Апелативен съд – Варна заключи, че мярката за неотклонение следва да остане „ задържане под стража “. Определението е дефинитивно.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР