Варненският апелативен съд не намери основания да измени най-тежката мярка

...
Варненският апелативен съд не намери основания да измени най-тежката мярка
Коментари Харесай

Рецидивист поиска на свобода, за да гледа баща си, съдът във Варна му отказа

Варненският апелативен съд не откри учредения да промени най-тежката мярка за неотклонение на арестуван за обир, осъществен в изискванията на рисков рецидив. Делян К. е притеглен към наказателна отговорност за това, че на 3 май в региона на автобусна спирка във Варна е издърпал от ръцете на потърпевш мобилен телефон и незаконно му го е лишил.

Обвиняемият е осъждан неведнъж, най-вече за закононарушения срещу собствеността. Деянието, предмет на актуалното произвеждане е осъществено директно след изтърпяване на наказване по предишна присъда.

Защитата аргументира настояването за по-лека мярка с тежкото здравословно положение на бащата, за който Делян би трябвало да се грижи. Според прокуратурата обаче има риск той да се укрие или да извърши закононарушение, тъй като няколко месеца след излизането от пандиза по присъда за закононарушение срещу собствеността, още веднъж е направил сходно действие.

Съдебният състав разгласи, че са налице всички предпоставки, които законът изисква за потвърждаване на задържането под стража. Достатъчно са доказателствата, обосноваващи догатката, че Делян К. е направил закононарушението, за което е притеглен. Обвинението в реализирането на обир в изискванията на рисков рецидив допуска съществуването на заплаха от укриване или осъществяване на закононарушение. Доводите за заболяване на бащата на 35-годишния мъж не могат да доведат до смяна на изводите, обосноваващи нуждата от задържането. Няма постоянни доказателства, че той е живял при родителите си в моментите на нужда от полагане на грижи за татко му. От материалите по делото се вижда, че арестуваният не е бил трайно привързан към територията на един град, в който да живее. Той няма непрекъснат адрес.

С тези претекстове въззивната инстанция удостовери мярката „ задържане под стража “, постановена по отношение на обвинения Делян К. от Варненския областен съд.

Определението на Апелативен съд – Варна не предстои на обжалване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР