Варненския драматичен театър Стоян Бъчваров ще гостува в София от

...
Варненския драматичен театър Стоян Бъчваров ще гостува в София от
Коментари Харесай

Варненския драматичен театър Стоян Бъчваров представя 5 спектакъла пред софийската публика от 12 до 16 февруари

Варненския трагичен спектакъл " Стоян Бъчваров " ще гостува в София от 12 до 16 февруари с 5 спектакъла.  Артистичният шеф на трупата Веселина Михалкова , която представи в ефира на " Хоризонт "  заглавията, включени в гастрола, като означи, че представянето на спектакли за столичната аудитория към този момент се е трансформирало в традиция: 
През февруари - постоянно или първоначално, или в средата на месеца, нашият спектакъл, нашата театрална  къща напълно се придвижва в София.  От  една седмица тук кипи такава подготовка!.. Защото може да си представите  - пет спектакъла, ние на практика изнасяме театъра, камиони и рейсове... Но за нас постоянно това е било празник, тъй като ние доста обичаме нашите гостувания в София, а и варненската натрупа постоянно се е радвала на доста топъл и сърдечен банкет от софийската аудитория.

Нашето турне стартира на 12 февруари с " Хенрих IV " от Луиджи Пирандело, театър на Лилия Абаджиева  - в Народния спектакъл " Иван Вазов " от 19.00 часа. На идващия ден сме в Младежкия спектакъл " Николай Бинев ", от 19.00 часа с " Месец на село " от Тургенев, режисура на Стилиян Петров. След това се преместваме в Театър " Българска войска ", от 19.00 часа с " Комичната заблуда " -  театрална комедия по Пиер Корней, режисура Васил Дуев.  На 15 февруари сме в спектакъл " Театро " -  за първи път тази година идваме със театър, който може да зарадва феновете ни от 7 до 70  годишна възраст. Наистина това е един театър извънредно лиричен, магичен, хубав, гальовен, интелигентен... Ще го играем от 11.00, от 14.00 и от 18.00 часа -  3 спектакъла в един ден, с цел да можем да зарадваме и нашите най-малки фенове в София.  Заради огромния големия интерес към този театър на 16-ти февруари още веднъж ще се играе  - от 11.00 часа в същия спектакъл - това е спектакълът " Сън ". И приключваме нашия гастрол на 16 февруари в 19.00 часа в Театрална работилница " I Am Studio " със спектакъла " Приятели? " от Здрава Каменова и Калин Ангелов, режисура на Николай Кенаров -  това е един от младите артисти в нашата натрупа, за който това му е дебют и като режисьор.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР