Варненските седмокласници са в топ 3 по успех на изпитите

...
Варненските седмокласници са в топ 3 по успех на изпитите
Коментари Харесай

Варненските седмокласници в топ 3 на изпитите по БЕЛ и математика

Варненските седмокласници са в топ 3 по триумф на изпитите от националното външно оценяване по български език и литература и математика.

По български език и литература междинният резултат за страната е 55,04 точки, а техният е 59,94. По-висок триумф имат единствено връстниците им от София (66,06 т. ) и от Смолян (60,35 т. ). С най-ниски резултати са учениците от Видин, Разград и Сливен.

 На изпита по математика междинният триумф за страната е 35,29 точки. Най-висок резултат имат седмокласниците от София с 38,91 т., следвани от тези във Варна с 34,86 т. С най-ниски резултати са седмокласниците от районите Видин, Разград и Сливен.

Варненските десетокласници също са се показали добре на изпитите от националното външно оценяване. Средният резултат по български език и литература за страната е 49,44 точки, а техният е 60,47 т. По-висок е единствено на връстниците им в София и Смолян. Най-слаби са резултатите в Търговище, Разград и Шумен.

 По математика варненските възпитаници са изпреварени от десетокласниците в София, Смолян и Кърджали. Най-ниските резултати са в районите Враца, Видин и Перник.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР