Варненските ресторанти, механи и нощни клубове вече обявиха кувертите и

...
Варненските ресторанти, механи и нощни клубове вече обявиха кувертите и
Коментари Харесай

Колко ще ни струва на ресторант във Варна за Нова година?

Варненските заведения за хранене, механи и нощни клубове към този момент оповестиха кувертите и менютата си за новогодишната нощ. Бърз взор върху тях ни осведоми, че в множеството оферти има наложително розови домати, маслини " Таджаска ", трюфел, биск, лаврак, аспержи, мус, сладостен картоф и картофи изобщо.

Някои ястия са торнирани, други фритирани, доматите брезирани, рибата татаки, гъбите дюксел, фаршът е от кестени - всевъзможни познати и непознати на публиката техники са залепени към описанията на ястията, които са в кувертите с рекламация за по-висок клас. Разбира се, класиците ще срещнат и български джолан, свински врат, пилешко филе, даже и съветска салата (само на едно място, просто нищо не може да бие розовия домат).

В клубовете цените на кувертите стартират от надалеч по-ниска ставка, като еднa от най-ниските е 60 лева , включваща по-забутано местенце в клуба, 25 лева за фонд музика и 35 лева излишък за консумация на алкохол. В нощните клубове за ценителите на напръскване с шампанско " Моет " ще намерят в цената за куверта си и хапки, тарталети, баница с шансове, ядки, мезета асорти, енергийни питиета и вода. Тази оферта обаче е минимума за 4-ма души, които ще би трябвало да платят по 189.99 лева на човек или 759.96 лева общо. Сходни вариации с хапка на крайник и с към 200 лева по-ниски за 4-ма души ще намерят тези, които желаят да заменят моета с шише водка или уиски.

В един от нощните клубове, в които Нова година ще посрещнат феновете на метал музиката , има и задявка, че е " Без скрити такси и всевъзможни " новогодишни " изненади ". В друго нощно заведение, в чиято новогодишна стратегия ще чуем " българска музика, поп фолк, сръбска, гръцка и всички балкански страни с музика онлайн ", кувертът за фонд стратегия е 30 лева, а останалите 50 лева са за наложителна консумация - общо 80.00 лева Без храна, в общия случай цените във варненските нощни клубове варират сред 60 - 100 лева, хапки и шепа мезета подвигат цената двойно.

Цените за новогодишен куверт, включващ храна във Варна, стартират от 60 лева и доближават до над 300 лева .

При заведенията за хранене предстоящо Новата година ще ни излезе по-скъпо, тъй като включва консумация на ястия. В един от варненските заведения за хранене за куверт от 195 лева ще имаме амус буш, азиатска салата със скариди и пролетни рулца, пилешко " Пате " със сладко за предястие, а от главните ястия изборът ще бъде сред постепенно готвено телешко с торнирани зеленчуци, поднесени с аспержи в хамон и картофена ноазета, филе от лаврак с муселин от цвекло, поднесено с рустикално булгурено ризото и биск от скариди или пиле " Галантин " с пюре от грах и мента, поднесени с аспержи в хамон и картофена ноазета.

В различен куверт за 180.00 лева в главните ястия ще може да се избере сред сьомга филе със свежо ризото с аспержи, свински руладини със сушени мариновани кайсии и чедър върху пюре от пащърнак, телешко, печено в тъмна бира и пухкаво пюре от кореноплодни.

В различен ресторант, само че наоколо до морето, за 195 лева ще опитаме морска салата с фритирани скариди , мариновани калмари, авокадо, краставици, чери домати, репички, микс салатки и цезар дресинг. В предястията има терин от патешко месо, гъши дроб, телешки момици, кълцано свинско с перлени лукчета и мус от хрян и горчица.

От главните може да се избере от свинска поркета, фарширована с дюксел от гъби , картофен гратен и сос " Деми глас ", филе от махи махи, поднесено върху леща белуга, саликорния, брезирани домати, сос " Шабли " или Бавно печено телешко, върху пюре от батат, брюкселско зеле с трюфели и сос от сини сливи. Торта, питиета, DJ - ясно и те са включени в цената.

В куверт за 200 лева, с изключение на веселба с известна варненска комедийна група, в менюто срещаме салата с розов домат, спанак, авокадо, пушена сьомга, мус от филаделфия и кедровия ядки, допълнено със студено предястие " Татаки " от риба звук с рукола, сос Понзу шриача майонеза и едамаме.

Основното ядене е хрупкаво филе лаврак с крокети от скариди, пюре от сладостен картоф, пащърнак и морков, сос " Биск ", а за десерт - карамелизирана мандарина с кадаиф и шамфъстък, към цената влиза по чаша вино, ракия, безалкохолно, шампанско.

В един от най-скъпите куверти във варненско заведение за сумата от 300 лева разбираме, че ще ядем розови домати, краставици, авокадо, рулца от тиквички и патладжан с рикота, дресинг, магданозено песто. В предястието за три стотарки имаме звук татаки с трюфел крем, маринован паламуд, тарама, маслини " Таджаска ", императорски черен ориз, кралска скарида, аспержи, сос " Просеко ".

Основното ядене в този куверт е телешко бон филе " Блек Ангъс " , картофено пюре с трюфел, сос горски гъби, аспержи. За десерт шоколадова торта " Линд ", баница, плодове и питиета.

В детските менюта , които са към 60 - 80 лева, без изненада най-често откриваме пилешки филенца, бургери, пържени картофи. За изисканите отрочета бургерът е кръстен " Класически Black Angus чийзбургер с домашни пържени картофи " .

Все отново може в някои от кувертите да се срещне и нещо от вида на филе от лаврак с мачкан картоф, пилешко филе на туч със сотирани зеленчуци или пък зелеви сармички с ориз и кълцано месо, обгърнати в пушен бекон и млечен сос с... ами да... с трюфелов колорит. Някои заведения пък оферират безвъзмезден детски ъгъл за по-малките, детско шампанско.

Ако ви се е завил свят от гурме написани ястия и нечувани техники, може да хвърлите взор към кръчмите и механите във Варна за Нова година , където предстоящо срещаме фолк певици, фолклорни танци, оркестри онлайн, а храната е повече от обичайната. В бирариите като че ли цените са по-скромни, а някои дори са оповестили, че не изискват консумация.

В един от кувертите в кръчма за към 140.00 лева разбираме, че ще хапнем обичайно - селска салата, две зелеви сърми, свински джолан с картофи или пълнена пилешка пържола , 100 мл алкохол, чаша вино и едно безалкохолно, мезе асорти, тиквеник, парче погача, баница с шансове и чаша шампанско.

В друга кръчма към българската обичайната кухня са ръснали малко френски прованс в главните ястия и по този начин за сумата от 135 лева ще получите салата " Асорти " с безконечните класики - домат, краставица, " Снежанка ", плочка сирене и непрежалимата съветска салата. Разбира се закъде без зелеви сърмички. Основното ядене в този куверт е обичайният свински врат , само че тук той е постепенно печен, трансфорат в дърпано месо със сос от манатарки и картофено пюре с трюфел. Който желае нещо по-леко за ядене, може да откаже свинското и да се спре на вид две - пилешко филе с фарш от кестени и гъши дроб, залято със сос от горски гъби с гарнитура картофено пюре. Мезета и сирена, чаша вино, ракия, шампанско, безалкохолно, домашна саралия и баница, несъмнено.

Наличието на пълнена пилешка пържола с топено сирене , кисели краставички и шунка със сметанов сос в главните ястия за новогодишната вечер на някои кръчми, може да умилят хората над 40 години, за чиито юношески дни това представляваше гурмето. Трюфелът още не се ръсеше на всичко в паница.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР