Варненските пожарникари вече разполагат с модерна техника и оборудване, обяви

...
Варненските пожарникари вече разполагат с модерна техника и оборудване, обяви
Коментари Харесай

Варненските пожарникари се сдобиха с нова модерна техника

Варненските пожарникари към този момент разполагат с съвременна техника и съоръжение, разгласи през днешния ден комисар Тихомир Тотев, шеф на Регионалната дирекция "Пожарна сигурност и безорасност на популацията " в крайморския град, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му с изключение на нови профилирани машини, са обезпечени и компютри и преносими компютри. Обявен е конкурс за запълване на 12 свободни места в службата, за които са се явили близо 80 претенденти. Комисар Тотев добави, че до началото на ноември се чака да приключат и строителните действия в постройката на Втора районна работа.

През актуалната Седмица на противопожарната сигурност в района ще бъдат извършени Дни на отворените порти, приемни за жители, демонстрации в детски заведения, работни срещи с кметовете на обитаеми места. Комисар Тотев напомни, че тази година противопожарната работа във Варна празнува 140 години. Нейните основи са сложени от тогавашния кмет на града Велико Христов, който разпорежда да бъдат купени две ръчни помпи (тулумби) и назначава четирима щатни пожарникари.

От началото на тази година огнеборците във Варна са реагирали на 2650 сигнала - с към 100 по-малко в съпоставяне със същия интервал на 2017 година Загиналите при пожари в района са петима, а ранените - 18. Комисар Тотев регистрира, че през летния сезон случаите са били 32, без потърпевши хора или съществени материални вреди. По думите му от началото на годината пожарникарите са реагирали и на 94 подправени сигнала.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР