Варненските депутати от Продължаваме Промяната Даниел Лорер и Калоян Икономов

...
Варненските депутати от Продължаваме Промяната Даниел Лорер и Калоян Икономов
Коментари Харесай

Депутати от ПП искат чрез парламента обяснение от кмета на Варна

Варненските депутати от " Продължаваме Промяната " Даниел Лорер и Калоян Икономов входираха искане до Народното събрание по процедурата за парламентарен надзор, с което упорстват да бъде поискано пояснение от кмета на Варна за редица належащи, съгласно тях, проблеми в града.

Това стана ясно от обява на страницата на екс регионалния шеф Благомир Коцев във Facebook.

Публикуваме написаното от него без редакторска интервенция:

Скъпи другари,

Вчера посредством варненските депутати от “Продължаваме Промяната " Даниел Лорер и Калоян Икономов внесохме искане до Народното събрание по процедурата за парламентарен надзор, с което настояваме да бъде поискано от кмета на Община Варна пояснение по отношение на следното:

Защо 90 улици в градската част на Варна се ремонтират по едно и също време, откакто няколко години съвсем нищо не е правено в града

Точните планове за поправки и реконструкции, по които се работи

Количествено-стойностни сметки с разбивки на цени, количества, труд и материали за всеки обособен обект

Срокове за осъществяване и дата на привършване на всеки съответен ремонт

Очакваме подробна информация от общинската администрация и поради обстоятелството, че заложеният публичен запас на процедура не е разполагаем, а съставлява заем, който ще връщаме със своите налози през идващите години.

Миналата година, когато решението на Община Варна да вземе дълг от близо 100 милиона лв., с което да усили задлъжнялостта си двойно, беше взето от Общинския съвет, пред мен като регионален шеф стоеше алтернативата дали да разреша това, или да го апелирам в съда. Бях наясно, че се прави с една цел - с цел да може общината да компенсира и замаскира цялото си безучастие през последните 10 години като започва стремително и по едно и също време уличните поправки, които трябваше да се случат не в този момент - предизборно, а отмерено през последните два мандата на тази администрация.

Тогава, обратно на лъжите на кмета и локалния ГЕРБ, че съм спрял бюджета, взех решението да НЕ апелирам този рекорден заем в съда с цел да не отнемам варненци от пари, които въпреки всичко, макар подозренията, че всичко ще бъде вложено по предопределение и целенасоченост, могат да допринесат за възстановяване на инфраструктурата и качеството на живот на варненци. Но и дадох обещание, че ще проследявам за вярното и почтено консумиране на тези средства. Затова в този момент усещам голяма отговорност пред вас. Не мога да позволи да съм част от повода да бъдат изхарчени безотговорно толкоз доста наши пари - на варненските данъкоплатци. Ще продължа да моля към всички вас - съгражданите ми - да правим дружно този надзор над настоящите улични поправки в кварталите и улиците, на които живеем.

Скоро ще обявявам Facebook групи по квартали, в които всеки един от нас ще може да качва информация, фотоси и материали за нередности към ремонтите в своя регион. Само по този начин, посредством деен цивилен надзор, можем да успеем, най-малко ненапълно, да създадем по този начин, че нашите пари да не бъдат откраднати и ремонтите да бъдат по-качествени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР