Варненските депутати от коалицията ГЕРБ/СДС са изпратили питане до министъра

...
Варненските депутати от коалицията ГЕРБ/СДС са изпратили питане до министъра
Коментари Харесай

Варненски депутати питат министри за магистрала „Черно море” и новата съдебна палата

Варненските депутати от обединението ГЕРБ/СДС са изпратили запитване до министъра на районното развиване и благоустройството Иван Шишков по отношение на автомагистрала „ Черно море ”. Въпреки че имаше прочут прогрес, в последните 7-8 месеца има застой, изясни претекстовете за питането депутатът Бранимир Балачев.

Магистрала „ Черно море ” е извънредно значима както за Варна, по този начин и за отбранителната дарба на страната и интернационалната конюнктура. Покрай нея ще се развие и автомагистрала „ Хемус ” и ще се построи вторият Аспарухов мост, уточни Балачев. По думите му има интерес да се реализира оптимално бързо концепцията за свързването на автомагистралата сред Варна и Бургас с Румъния и Турция по самодейността " Три морета ".

Друго запитване на варненските народен представител от ГЕРБ/СДС е обвързвано с терена на някогашната цирковата площадка, където има проекти да се построи новата правосъдна палата. Питането до къде е стигнало развиването на прехвърлянето на собствеността на терена е отправено до министърана правосъдиетоКрум Зарков.

До районния министър е импортирано още едно депутатско запитване. То е обвързвано с построяването на обходен път на Провадия, по който да бъде пренасочен трафикът на тежкотоварни коли. Проектирането беше спряно по време на ръководството на предходното държавно управление и ще се състои отначало, разкри националният представител Славена Точева.

Варненските депутатите от ГЕРБ/СДС разясниха и.След тегленето на новия заем Общината няма да влезе в законово несъгласие годишният размер на заплащанията по общински дълг да не надвишават 15 % от размера на личните доходи.Освен това Общината има по-висок кредитен рейтинг от този на страната, посочи Бранимир Балачев.

„ Изказванията на представители на Демократична България в локалния парламент е меко казано цялостно непознаване на Закона за обществените финанси, какво е в действителност финансовото положение на Община Варна и дали може да си разреши тегленето на този заем. Нека да си приказваме като хора, които схващат от финанси, а не дилетанти, които не са виждали бюджет и не знаят какви закони и какви опорни точки в действителност се употребяват ”, съобщи Балачев, който е някогашен ръководител на финансово-бюджетната комисия в локалния парламент.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР