Варненските баскетболисти скриха топката на шампиона.Черно море Тича поднесе сензацията

...
Варненските баскетболисти скриха топката на шампиона.Черно море Тича поднесе сензацията
Коментари Харесай

Черно море Тича потопи Балкан и влезе в осмицата

Варненските баскетболисти скриха топката на първенеца.

Черно море Тича сервира сензацията на кръга в Sesame Национална баскетболна лига. В последния мач за 2023 година отборът съкруши неуверения в последните седмици отбор на Балкан с 89:81 (19:15, 17:17, 27:22, 26:27), откакто водеше съвсем от самото начало в зала „ Христо Борисов “ във Варна, написа bgbasket.com.

Победата бе трета поредна за „ моряците “, с която те към този момент са с баланс 6-8 и влязоха в осмицата преди визитата си на Спартак Плевен в идващия кръг. Отборът на Петър Златанович пък остава пети с баланс 8-6 и му следва посещение на Рилски спортист.

След като пропусна един мач поради лек проблем, Мартин Сотиров се завърна в стартовата петица на гостите, а за първи път като титуляр стартира и Йордан Минчев. Шест следващи точки на Аврил Ъгба дадоха начало на мача, само че доста бързо противникът стигна до поврат. Последваха замени на водачеството, а след първата част домакините водеха с 19:15, откакто нито един от двата отбора не съумя да вкара от тройката.

Водени от разигралия се Ъгба, „ моряците “ демонстрираха доста прецизен мерник под коша и се откъснаха напред с 14. В последните повече от четири минути обаче те по този начин и не съумяха да се разпишат. Балкан осъществя 10 следващи точки, в това число две тройки на Димитров и Харис – първи въобще в мача, и на почивката се приближи на 32:36.

Баскетболистите на Кирил Болшаков обаче стартираха стремително след паузата и след серия от 9:2 за две минути разликата още веднъж стана двуцифрена. Te поддържаха удобен задатък и преди решителната четвърт се отдръпнаха при 63:54 в своя изгода.

Макар стрелбата от далечно разстояние да не им вървеше през целия мач, домакините стартираха последната част с пет следващи тройки, откъсвайки се със 78:65. Балкан не се отхвърли и близо две минути преди края съкрати дистанцията единствено на 7, само че по този начин и не съумя да сътвори освен това в оставащото време.

Къртис Джоунс записа 27 точки, 7 битки и 9 асистенции за спечелилите, Аверил Ъгба се регистрира с 24 точки и 14 битки, а Тач Ънру има 14 точки.

За „ зелените “ Йордан Минчев се регистрира с 22 точки и 9 битки, Майки Диксън записа 17 точки, 10 има Димитър Димитров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР