Варненски полицай е хванат с подкуп от 2000 лв., сигналът

...
Варненски полицай е хванат с подкуп от 2000 лв., сигналът
Коментари Харесай

Закопчаха разследващ полицай, докато взима подкуп във Варна

Варненски служител на реда е заловен с рушвет от 2000 лева, сигналът е бил подаден от изнудвания, разгласи на брифинг окръжният прокурор на града Красимир Конов. 50-годишният проверяващ служител на реда с букви Л. Л. е бил хванат при приемане на подкупа.

„ На 4-ти декември наши чиновници задържаха 50-годишен проверяващ служители на реда в миг на приемане на сума от 2000 лева С оглед на събраните досега доказателства могат да се вършат заключения, че тези пари са част от желана сума в размер на 10000 лева През интервала декември 2019 година до декември 2020 година са получени и други 5000 лева, които са част от общата сума”, добави Конов.

По думите му парите са били по отношение на искане на проверяващия служители на реда да води следствие по метод, който да е преференциален на даващия рушвет, с цел да бъде прекъснато наказателно произвеждане, по което даващият рушвет е бил обвинен в осъществяване на закононарушение.

„ Доказателствата все още сочат, че служителят на реда е работил самичък. Привлечен е като обвинен за две закононарушения: за рушвет посредством изнудване и за осъществена машинация – за това, че част от желаната сума трябвало да бъде предоставена на прокурора по делото на разследвания”, сподели още Конов.

Директорът на Дирекция “Вътрешна сигурност” при Министерство на вътрешните работи старши комисар Стефан Банков разяснява, че въпросният проверяващ служител на реда има 20 години стаж и до момента не е имал никакви прегрешения.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР