Варненски общински съветник отказа да подкрепи предложение за участие на

...
Варненски общински съветник отказа да подкрепи предложение за участие на
Коментари Харесай

Варненски общински съветник: Ердоган е тиран, не трябва да го допускаме на българска територия

Варненски общински консултант отхвърли да поддържа предложение за присъединяване на регион „ Одесос ” в съзнателен план с турската провинция Трабзон, който планува и контракт за побратимяване. Точката беше гласувана на изключително съвещание на локалния парламент в морската столица дружно с решения за сключване на меморандуми за сътрудническото с македонския град Охрид и с израелския Хайфа, заяви Дарик. 

Добрин Иванов от „ Атака ” обаче заподозря, че предлагането за побратимяване с Трабзон е поради идната аудиенция на турския президент Реджеп Ердоган във Варна. На 26 март в резиденция „ Евксиноград ” той ще се срещне с ръководителите на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и на Европейския съвет Доналд Туск, а хазаин ще бъде българският министър председател Бойко Борисов.

„ По принцип съм „ за ” побратимяването с  македонския народ, както и за взаимно съдействие с Хайфа. Но не мога си подпомагам или да се побратимявам с народ, който в никакъв случай не ни е бил приятелски в предишното, издевателствал е над нас, избивал ни е, а сега продължава да избива кюрдското население. Този народ се ръководи от деспот. Единственото място, на което би трябвало да бъде признат този човек, е Хага, където да бъде наказан заслужено за закононарушения по отношение на личния си народ и кюрдското население.  Не би трябвало да позволяваме този човек на българска територия. Той няма нищо общо с нашия европейски дух, както и с нашата просвета. Не би трябвало да се позволява, тъй като е тиранин, който издевателства над личния си народ. Българските турци също не го харесват ”, изясни претекстовете си Иванов пред Дарик. 

Според общинския консултант пред Ердоган би трябвало да бъде издигнат въпросът за връщане на Беломорската Тракия на България. Иванов не пожела да разкрие дали „ Атака ” възнамерява митинги поради визитата на турския президент. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР