Варненски адвокат се заема да спасява едно от най-многодетните български

...
Варненски адвокат се заема да спасява едно от най-многодетните български
Коментари Харесай

Отнеха 11-те деца на едно от най-многодетните български семейства!

Варненски юрист се заема да избавя едно от най-многодетните български фамилии, което е от Русе, научи Varna24.bg . Това се наложило, откакто обществените служби са лишили 11-те деца на Ивелина Зартова и Красимир Тодоров. Родителите обичат децата си и желаят да се грижат за тях. Категорични са, че децата им са взети незаслужено.

Ивелина и Красимир са дружно от 19 години и имат 13 деца. При нелепи условия обаче умират две от тях.  

През 2014 г. готварската печка пада върху 3-годишния им наследник Мартин. Момченцето умира на място. Тогава заключението на обществените служби е, че става дума за безразсъден случай. 

През 2017 година обаче умира и 40-дневната им щерка Любомира. В известието за гибелта една от версиите е недохранване, само че безапелационна причина все още към момента не е изяснена.

Пет месеца по-късно Окръжната прокуратура в Русе образува досъдебно произвеждане и разпорежда на следствието да проверява гибелта и на двете деца. Разпитите не престават към този момент осем месеца. Съмненията са както за немарливост от страна на родителите, по този начин и за лекарска небрежност, проявена от персоналния доктор на децата. 

Наскоро нова покруса сполетяла фамилията. В дома им в Русе на 28 януари избухва пожар и многолюдната челяд остава на улицата. Скоро по-късно наемат нова квартира. 

На 19 февруари тази година обществените чиновници извеждат 11-те деца от фамилията, като декларират, че те са непрекъснато неглижирани от родителите, които не поставят задоволително грижи за тях. За децата нямало задоволително храна, хигиената била доста неприятна, а изискванията в дома на Ивелина и Красимир - мизерни.

Родителите обаче са безапелационни, че си гледат децата добре и се оправят с грижите, макар че работи единствено бащата. Той е интернационален водач. Майката пък е стопанка и получава детски.

Според обществения отчет две от децата скачали на масата, едното се търкаляло, един път две се върнали с въшки от учебно заведение, играли си с огън, най-голямото на 17 години един път гледало дребните. Дали това е задоволително съображение да се постави клеймото " неприятни родители " обаче?

Варненският юрист Петър Николов, нает да пази правото на родителите да върнат децата си, счита, че мястото на децата е в фамилията им.

Вижте повече във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР