Варненската университетска многопрофилна болница за активно лечение “Света Марина продължава

...
Варненската университетска многопрофилна болница за активно лечение “Света Марина продължава
Коментари Харесай

УМБАЛ Света Марина - Варна приключи деветмесечието с отлични резултати

Варненската университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване “Света Марина " продължава да реализира отлични резултати при реализирането на своята активност.

В УМБАЛ " Света Марина “ – Варна действа най-модерна инсталация, сполучливо се ползват неповторими способи за диагностика, лечебно, консервативно и оперативно лекуване. От началото на 2022г. до 30.09.2022г. през лечебното заведение са минали общо 37 145 пациенти, в незабавните кабинети са прегледани 28 587 лица, потърсили здравна помощ. За същия интервал са извършени 36 костномозъчни трансплантации, от които 25 автоложни и 11 алогенни, с което общият брой на осъществените костномозъчни трансплантации от разкриването на центъра през 2015г. става 229. Няма друго лечебно заведение в страната, в което да се прави лекуване посредством костномозъчна трансплантация на стволови кафези и на възрастни, и на деца. Болни от цялата страна търсят диагностика и лекуване в университетска болница " Света Марина “, като за интервала 01.01. 2022г. - 30.09.2022г. лекуваните пациенти от други обитаеми места отвън Варна са близо 11 000.

УМБАЛ " Света Марина “-Варна е най-високо софтуерната болница в страната и единствената, в която се обезпечава цялостно, сложно лекуване на онкологично заболели пациенти. Разполага с два нуклеарно магнитни резонанса, три ангиографа, два супермодерни скенера, най-модерните ПЕТ-скенер и СПЕКТ-скенер, три линейни ускорителя, ехографи, ендоскопи, робот за разтваряне на цитостатици, роботизирана хирургия, съвременна болнична осведомителна система, център за транслационна медицина, клетъчна терапия и други

Университетската болница е център за нововъведения в региона на медицинските технологии, методите за битка със социално-значимите болести, здравния мениджмънт, университетското обучение и просвета и оказва методично управление на лечебните заведения в района и страната.

Основана с капитал 19 491 000лв., през днешния ден записаният капитал на УМБАЛ " Света Марина “ - Варна е 50 177 260лв. Лечебното заведение непрекъснато усъвършенства финансовите си индикатори. Към сегашния миг болничното заведение няма просрочени отговорности към снабдители, нито непокрити загуби от минали години. Коефициентът на безспорна ликвидност към 30.09.2022г. е 2,04, или наличните парични средства са изцяло задоволителни да покрият всички отговорности, което е аршин за извънредно сполучливия мениджмънт в изискванията на рецесия.

УМБАЛ " Света Марина “ разполага със постоянен кадрови запас. Основната база за образование на МУ - Варна е шеф на 1 952 чиновници - дългогодишни опитни експерти и новопостъпващи млади експерти, от които 31 професори, 59 доценти, 54 основни асистенти, 182 асистенти, 178 лекари, 678 експерти по здравни грижи, 376 санитари и 394 различен личен състав, като непрестанно се влага в кариерното им развиване.

Най-големият капитал на УМБАЛ “Света Марина " са точно хората, които работят в нея. Затова през 2022г. управлението на лечебното заведение усили заплатите на всички чиновници, като междинните брутни трудови хонорари за деветмесечието на 2022г. възлизат на 12 214,24 лева за шеф на клиника, 4 325,00 лева за доктор, 2 479,27 лева за експерт по здравни грижи и 1 479,22 лева за различен личен състав, или междинното брутно трудово заплащане в университетската болница за интервала 01.01.2022г. - 30.09.2022г. възлиза на 2 606,08лв.

Стратегическо преимущество за развиването на УМБАЛ “Света Марина " е неповторимата за страната колаборация с Медицински университет - Варна, на който са предоставени правата на принципала по ръководството на лечебното заведение. Голяма част от чиновниците в болничното заведение са и академични преподаватели. Наред с лечебно-диагностичната активност в университетската болница се прави и голяма по размер научно-изследователска активност и не инцидентно Медицински университет - Варна за следващ път е преди всичко измежду медицинските университети в България.

МУ - Варна и УМБАЛ “Света Марина " подсигуряват кариерното развиване на чиновниците си, както в своите структури, по този начин и обезпечават квалифицирани фрагменти и за други лечебни заведения и обитаеми места. Безспорен е приносът на МУ - Варна към българското опазване на здравето с разкриването на филиалите за образование на медицински сестри и акушерки в гр. Сливен, Шумен и Велико Търново.

В Деня на българския доктор управлението на университетската болница изрича своята голяма признателност към всички чиновници за високия професионализъм, безкомпромисното качество на медицинските услуги, които оказват на пациентите и пожелава здраве, благополучие и триумфи на тях и техните фамилии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР