Варненската Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ ще бъде отличена с

...
Варненската Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ ще бъде отличена с
Коментари Харесай

Математическата гимназия с приз „Дигитално училище на годината“

Варненската Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ ще бъде отличена с наградата „Дигитално учебно заведение на годината“ за 2018 година на Дигиталната Национална Коалиция /ДНК/. Това оповестиха от общината след получено от ДНК писмо до кмета Иван Портних.

Критериите за отсъждане на влиятелната премия са брой възпитаници, класирани за присъединяване в националните кръгове на олимпиадите по осведомителни технологии и информатика, високи достижения на интернационалните изяви и междинен резултат за учебното заведение от Националното външно оценяване на цифровите компетентности. Гимназията е измежду елитните учебни заведения във Варна.

Нейни ученици постоянно печелят награди в ученическите състезания на НАСА с планове за галактически градове, както и голям брой интернационалните и национални медали от надпревари по математика и информатика. До няколко години МГ ще има и съвременен дом, откакто преди месеци кабинетът даде обещание 10 млн. лева за строителството на нова постройка за учебното заведение. Наградата ще бъде връчена по време на церемонията „Кмет на годината“ на 15 ноември в София.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР