Варненската Галера 07 създаде първия български електрически катамаран, който ще

...
Варненската Галера 07 създаде първия български електрически катамаран, който ще
Коментари Харесай

Първият български електрически катамаран за €745 000, който ще свързва България и Румъния по вода

Варненската " Галера 07 " сътвори първия български електрически катамаран, който ще свързва крайнуднавска Силистра с румънския град Кълъраш, оповестяват локалните медии, цитирайки компанията.

Изработката на първокласния кораб е по европейски план, който се споделя " Подобряване сигурността на корабоплаването по река Дунав в трансграничния район Кълъраш - Силистра ".

" Целта на плана е да усъвършенства плавателния път и инфраструктурата от двете страни на река Дунав. Предвижда се да бъдат построени и две речни гари - по една за всяка страна на реката ", разясняват от " Галера 07 ".

Изразходваните средства за построяването на катамарана са €745 000, а от варненската компания са безапелационни, че техният план ще даде подтик на българския речен туризъм.
 Снимка 579454
Източник:

Катамаранът е туристически транспортен съд, който е с потенциал 28 пасажери и двама души екипаж. Маршрутът, по който ще се движи първокласната лодка, е непосредствено от Силистра до Кълъраш, като от румънска страна също ще има туристически транспортен съд - амфибия. Българският катамаран е с дължина 14 метра и ширина 6 метра. Оборудван е с два електрически мотора и развива скорост до 13 км/ч.

" Галера 07 " е варненска компания, която е учредена през 2007 година. Активната й активност по корабостроене и ремонт на разнообразни плавателни средства стартира през 2012 година. Тя е измежду водещите компании за малотонажно корабостроене в България и Черноморския район.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР