Варненската депутатка от ГЕРБ Славена Точева е подала оставка като

...
Варненската депутатка от ГЕРБ Славена Точева е подала оставка като
Коментари Харесай

Рекордьорката по преференции Славена Точева подаде оставка като депутат

Варненската депутатка от ГЕРБ Славена Точева е подала оставка като народен представител, потвърдиха от пресцентъра на Народното събрание.

Рекордьорката по преференциален избор е подала заявление до ръководителя на 49-ото Народно заседание Росен Желязков, в което показва, че подава оставка като депутат.

Славена Точева е родена на 7 декември 1990 година в Шумен. Има бакалавърска степен в компетентност „ Управление на туризма “ и магистърска степен по финанси в Стопанска академия „ Димитър А. Ценов “.

Избрана е за народен представител от 3 МИР - Варна. Според информацията в уеб страницата на Народното събрание е член на Комисията по околната среда и водите и Комисията по туризъм в 49-отото Народно събрание. Участвала е в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно заседание.

Парламентарната ѝ активност не е изключително богата, демонстрира информация в парламентарния уебсайт.

Като народен представител в 49-ото Народно заседание тя е задала единствено един въпрос на 5 май до тогавашния вътрешен министър Иван Демерджиев. В 48-ото Народно събрание е задала два въпроса; в 47-ото - 10; в 46-ото - два; в 45-ото - нито един въпрос.

Припомняме, че тя доби известност с огромния брой получени преференции на парламентарните избори. На последните през април 2023 година Точева събра 10 155 преференции и бе проверявана от прокуратурата за пазаруване на гласове. Тогава тя счупи персоналния си връх от предходните избори, когато завоюва 7306 преференции. На парламентарните избори през април 2021 година Точева събра над 6000 преференции, без да е известна с политически изяви, и от 25-о място в листата на ГЕРБ стана втора.

По непотвърдена информация това напускането на депутатското място е станало по гледище на водача на партията Бойко Борисов, написа " 24 часа ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР