Варненската депутатка от ГЕРБ Славена Точева е подала оставка като

...
Варненската депутатка от ГЕРБ Славена Точева е подала оставка като
Коментари Харесай

Славена Точева, рекордьорката по преференции, е подала оставка като депутат

Варненската депутатка от ГЕРБ Славена Точева е подала оставка като депутат, оповестяват и които се базират на свои източници. “Булевард България ” отбелязва, че по информация на " 24 часа " решението е взето след " експлицитното гледище от страна на водача на партията Бойко Борисов ".

" С махането на Точева Борисов желае да почисти опцията за всевъзможни спекулации и обвързване на ГЕРБ с Дидо Дънката ", настояват от изданието.

Решението идва няколко дни откакто ГЕРБ изгуби изборите във Варна поради неуспеха на Иван Портних на балотажа против Благомир Коцев от ПП-ДБ.



Славена Точева. БУЛФОТО

В последните над две години на политическата сцена преференциално изгря звездата на Славена Точева, която на парламентарен избор съумя да счупи освен персоналния си връх за преференции, който не беше по никакъв начин невисок, само че и засенчи някои политически водачи на партии, за които гласоподават стотици хиляди гласоподаватели. Всъщност, простата сметка демонстрира, че в случай че Славена Точева беше партия, то тя щеше да е девета политическа мощ в страната след последните избори, както означи още през април в darik.bg политологът Антони Герасимов.

За последните 5 избора тя е събрала общо 30317 преференции, като вотът от тази неделя й прибави рекордните 10115 гласа към сметката. Това обаче не са единствените забавни обстоятелства към нея.

Благодарение на изнесените данни на Фондация Стража знаем, че от трибуната на Народното събрание Точева е изговорила 1298 думи, което са почти малко над 8600 букви и признака. Най-употребяваната дума на варненския депутат е " благодаря ", само че в речника й постоянно се срещат и думите " Варна ", " град ", " господин " и " ръководител ". Любопитно е, че в случай че разделим всичките получени преференции на броя думи, изречени от Точева от трибуната на Народното събрание, излиза, че нейните гласоподаватели са били показани с малко над 0.04 думи за всеки.

За какво е говорила Славена Точева?

Народният представител Точева е взела думата общо 14 пъти от трибуната на Народното събрание в общо 8 съвещания. Задала е 5 въпроса, един път е направила коментар по метода на водене, един път е предложила членове за състав на комисия. Най-често приказва за местни проблеми на нейния многомандатен изборен регион. Най-късото й изявление се състои от 1 дума - " Благодаря ", а най-дългото 282 думи, само че междинната дълготрайност на всяко нейно изявление е почти сред 60 и 70 думи.

Точеванямаше политическа кариера преди включването ѝ в листите на ГЕРБ-Варна. Преди това тя е работила като хостеса в нощен клуб.

Справка в Търговския указател демонстрира, че тя е била съучастник в една компания с Дениз Сакаллъ, наследник на някогашния ръководител на ДПС-Варна Ведат Сакаллъ. През 2017 година обаче Точева трансферира каузи си на Дениз Сакаллъ.

През идната година тя основава еднолично комерсиално сдружение с лимитирана отговорност, на което е притежател. Основната му активност е ръководство на недвижими парцели.

При регистрацията на компанията непрекъснатият й адрес е бил в Шумен. Явно адресната регистрация на Точева към момента е в този град, защото името й бе в шуменските изборни описи за извършения преди дни парламентарен избор.

Една от първите обществени изяви на Славена Точева е през 2017 година Тогава е била в журито на състезанието Мис Варна, като представител на клуб „ Сенсо ” – сътрудник и хазаин на събитието.

На 22 март във Facebook е основана фейсбук страница на политик име Slavena Tocheva. Самата Славена Точева също има фейсбук профил, в чието име не попада семейството ѝ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР