Варненската депутатка от ГЕРБ Славена Точева е подала оставка като

...
Варненската депутатка от ГЕРБ Славена Точева е подала оставка като
Коментари Харесай

Рекордьорката по преференции в ГЕРБ Славена Точева подаде оставка като депутат

Варненската депутатка от ГЕРБ Славена Точева е подала оставка като депутат. Това оповестяват " 24 часа " и Нова ТВ, които цитират свои източници.

Според " 24 часа " - решението е взето след " експлицитното гледище от страна на водача на партията Бойко Борисов ".

" С махането на Точева Борисов желае да почисти опцията за всевъзможни спекулации и обвързване на ГЕРБ с Дидо Дънката ", настояват още източници на медията.

Решението идва няколко дни откакто ГЕРБ изгуби изборите във Варна поради неуспеха на Иван Портних на балотажа против Благомир Коцев от ПП-ДБ.

Славена Точева нямаше политическа кариера преди включването ѝ в листите на ГЕРБ-Варна. Преди това тя е работила като хостеса в нощен клуб.

За първи път тя стана народен представител с над 6800 преференциални гласа в 45 Народно заседание през 2021 година В края на 2022 година преференциите ѝ скочиха до 7306, а през април 2023 година гласовете ѝ скочиха до над 10 000, или 20% от бюлетините за цялата варненска листа на ГЕРБ.

При това Точева беше на избираемото трето място, само че въпреки всичко съумя да изпревари двама някогашни министри на ГЕРБ (Красен Кралев и Даниел Митов, който е и зам.-председател на партията) по привлечени гласове.

Случаят с необяснимо високата поддръжка за Славена Точева стана обект на 2-годишно следствие на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата във Варна за пазаруване на гласове, по което има данни за връзка сред взрива на преференции и строителния предприемач Даниел Славов, така наречен Дидо Дънката.

Бивш митничар, Славов беше задържан дружно с тогавашния ръководител на ОбС-Варна Борислав Гуцанов (БСП) през 2010 година по време на акция " Медузи " на Министерство на вътрешните работи при Цветан Цветанов, за корист с власт и заграбване на обществени средства. По-късно Славов осъди страната в Страсбург за случая.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР