Варненец успя да засади 100 дървета, следвайки максимата, че всеки

...
Варненец успя да засади 100 дървета, следвайки максимата, че всеки
Коментари Харесай

Варненец засади 100 дървета

Варненец съумя да засади 100 дървета, следвайки максимата, че всеки човек в живота си би трябвало да засади най-малко еднодърво.

Първата фиданка на конски кестен 53-годишният офицер от Военноморските сили Иван Попов засажда като възпитаник напролет на 1982 година в кв. ”Чайка ”. Години по-късно подтик в залесителното му занимание дава закупуването на лозе, където се е наложило да подмени някои от дърветата. Впоследствие се включва в няколко залесителни акции и спомага на познати в засаждането.

 От ноември 2021 година до момента Иван Попов съумява да даде нов живот на 50 фиданки, които нормално купува от разсадници. Последнотодърво е бял бор, който варненецът засажда в двора на Техническия университет през този януари.

Познанията си за дървесните типове запалянкото придобива с четене. В доста от залесителните акции той е придружаван от 15-годишния си наследник, който е подготвен да поеме самодейността от татко си.

 Варненецът облагородява градската среда с най-различни типове - от акация, ябълка и бор, до японски люляк, албиция и кипарис. Любителят градинар пази грижливо лист с датата и мястото на засадените до момента дървета. Такива има в съвсем всички варненски квартали, та дори и в прилежащите на морската столица села и местности.

 53-годишният варненец не изключва опцията описът му със засадени дървета да набъбне до 150 или 200.

Още за Иван Попов и ексцентричното му занимание ще откриете в прикаченото аудио.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР