„Върнати са плащания на британска дъщерна фирма на „Газпром Германия“,

...
„Върнати са плащания на британска дъщерна фирма на „Газпром Германия“,
Коментари Харесай

„Газпромбанк“ върна плащанията в евро на Германия и Австрия, конфликтът се задълбочава

„ Върнати са заплащания на английска дъщерна компания на „ Газпром Германия “, като посочената причина са „ неясноти в заплащането “. Става дума за напълно малко количество газ, което съставлява единствено 0,2% от съветския импорт за Европа. Фирмата може да набави този газ посредством покупки на пазара. Плащанията са по контракт в евро. “, гласи прессъобщение на немското министерство на стопанската система

Отхвърлянето на тези заплащания са идната стъпка в спора с доставките на съветски газ за Европа. Преди дни Русия спря доставките за газ на България и Полша по същата причина. Европейската комисия назова това изнудване и прикани всички страни-членки да се придържат към глобите. Според организация „ Блумберг “ до момента единствено пет дребни компании са отворили сметки в „ Газпромбанк “, само че нито един от огромните купувачи на газ от Русия в Европа не е направил тази стъпка.

Като реакция на дейностите на Русия генералният секретар на немския Християнсоциален съюз Щефан Майер изиска държавното управление да обмисли национализиране на газови компании. Тези, които не извършват договорите си, би трябвало да бъдат сложени под държавен надзор, уточни той.

Вчера Полша настоя страни, които не съблюдават глобите против Русия и купуват газ в рубли, също да бъдат глобени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР