Върнаха на майката момченцето, което беше родено вкъщи и кръстено

...
Върнаха на майката момченцето, което беше родено вкъщи и кръстено
Коментари Харесай

Роден вкъщи и без ЕГН: Малкият Буда вече се казва Атанас и го върнаха на майка му

Върнаха на майката момченцето, което беше родено у дома и кръстено Буда. Сега то към този момент се споделя Атанас и има ЕГН, заяви Нова ТВ.

Повече от три години дамата го отглеждаше без акт за раждане. Освен че отхвърли да го записва, тя не желаеше и да му бъдат поставяни ваксини. Момченцето нямаше и персонален доктор.

Васил Попов, юристът на Галя Танева, съобщи, че майката и детето са настанени при техен прочут. Атанас бил добре и социализиран. Търси се персонален доктор, с цел да може да бъде записан в детска градина. По думите на юриста няма никакъв риск за детето.

„ Случаят е много лютив и може би някои от тях се пазят ”, съобщи адв. Попов във връзка информацията, че доста персонални лекари отхвърлят да поемат грижата за детето.

След като момченцето беше настанено в приемно семейство, Община Калояново му издаде акт за раждане.

„ Имената му бяха избрани по нашия закон - презиме и фамилия. Това са имената на родителите, в тази ситуация - на майката, тъй като мисля, че за татко информация нямаше. След това беше обещано ЕГН на детето ”, изясни Иван Калибацев, ръководител на Районния съд в Пловдив.

С решение на магистратите 43-годишната майка на момчето - Галя Танева, беше настанена наложително в Център за психологично здраве, с цел да ѝ бъде направена съдебно-медицинска експертиза.

Още от самото раждане на детето, майката изрично отхвърля да го записва.

„ Това е записване на всеки един в дяволската система. Всяко ЕГН е плебей, номер, с който се записва и незабавно стартира подчиняването и на родителите, и на това дете ”, сподели Галя преди време.

Раждането на момченцето станало в домашни условия, без наличието на лекари. Майката, която твърди, че следва извънредно религиозна и природосъобразна система на живот, изрично отхвърля основаните административни правила.

Социалните чиновници обясниха, че наблюдават случая на дамата и детето ѝ през последните три години. Момченцето краткотрайно беше настанено в приемно семейство в Калофер.

От отчета на обществените излиза наяве, че в къщата на Галя Танева имало ток и вода. А майката е полагала положителни грижи за детето си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР