Върнаха маските в гимназия в морската столица.От днес учениците и

...
Върнаха маските в гимназия в морската столица.От днес учениците и
Коментари Харесай

Върнаха маските във варненска гимназия

Върнаха маските в гимназия в морската столица.

От през днешния ден учениците и чиновниците от педагогическия и непедагогическия личен състав във варненско учебно заведение би трябвало да носят маски.

Мярката е против разпространяването на грип и остри респираторни болести и се вкарва в IV Езикова гимназия " Фредерик Жолио-Кюри ", написа

Защитни маски за лице би трябвало да се носят във всички закрити елементи на сградата по време на образователни занятия, както и при осъществяване на всеобщи мероприятия и учебни олимпиади, заяви за Moreto.net директорката на образователното заведение Веселина Тотева.

По данни от петък заболите възпитаници в Четвърта езикова гимназия са 135 от 1086 и не престават да се усилват. Също по този начин има и болни учители.

Към момента обаче не се връщат възпитаници за липса на маски, посочи Тотева.

Противоепидемичната мярка се вкарва във връзка с решения, взети на съвещание на Областната оперативна комисия за управление, съгласуваност и надзор в битката с грип и ОРЗ, извършено на 12 януари.

Според едно от тях на ръководителите на лечебните заведения и шефовете на учебните заведения, детските заведения и висшите образователни заведения се препоръчва издаване на вътрешна заповед за носене на защитни маски за лице; съблюдаване на засилен антисептичен режим, постоянно проветряване, потребление на бактерицидни лампи за дезинфекция за въздуха в пространствата.

В IV ЕГ се не разрешава също на чиновниците от непедагогическия персонал да се събират по повече от един в пространствата на постройката без носене на маски.

Разпоредено е още да се извършва редовно проветряване и дезинфекция на всички пространства, както и да не се позволява да влизат хора с прояви на остри респираторни заболявания (повишена температура, главоболие, хрема, кашлица, затруднено дишане и други).

От РУО - Варна обявиха за Moreto.net, че в осъществяване на рекомендациите на Комисията за битка с грипа и ОРЗ шефовете на образователните заведения имат право да вкарат ограничения, в случай че регистрират по-висока заболеваемост.

Припомняме, че предходната седмица бе взето решение да не се афишира грипна зараза във Варненско. Мотивите бяха, че не са достигнати нужните стойности на заболеваемост, както и че в лечебните заведения има задоволително свободни кревати. Експертите взеха решение също да няма грипна почивка в учебните заведения, защото заболяемостта е съсредоточена във възрастовата група от 0 – 4 години.

Следващото съвещание на Областната оперативна комисия ще се организира на 19 януари в РЗИ - Варна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР